12.4 milyar TL ilk çeyrek kârı

Türkiye İş Bankası Mart Sonu Raporu: Ekonomiye 2.5 Trilyon Lira Kaynak Sağlandı

Bankadan yapılan açıklamaya göre, Türkiye İş Bankası, mart sonu itibarıyla nakdi kredi hacmi de yıl sonuna kıyasla %9.7 artışla 1.8 trilyon liraya, gayrinakdi kredi hacmi ise %12.5 artışla 655.3 milyar liraya ulaştı. Böylece banka, ekonomiye 2.5 trilyon lira kaynak sağlamış oldu.

İş Bankası, mart itibarıyla aktif büyüklüğünü yıl sonuna göre %10.6 artışla 3.7 trilyon liraya yükseltti. Yurt dışı finansman imkanlarını aktif olarak kullanan banka, yılın ilk çeyreğinde ekonominin lokomotif alanlarını desteklemeye devam etti. Toplamda 2 milyar doları aşkın kaynak sağlayan bankanın ilk 3 ayda 12.4 milyar lira kâr ettiği ve özkaynak büyüklüğünün 326.4 milyar liraya ulaştığı belirtildi.

Bankanın Genel Müdürü Hakan Aran, ülke ekonomisine desteklerini sürdürdüklerini vurgulayarak, KOBİ’lere ve ihracatçılara özel önem verdiklerini ifade etti. Aran, “Mart sonu itibarıyla nakdi KOBİ kredilerinde pazar payımız %21.9’a yükselirken, gayrinakdi KOBİ kredilerindeki payımız %22.7 oldu. İhracat kredilerinde de özel bankalar arasında lider konumumuzu koruyarak pazar payımızı %29.6’ya çıkardık” şeklinde konuştu.

Related Posts

Tarife belirsizliklerine rağmen: Denizcilik devinin karı yüzde 70 arttı

Danimarkalı denizcilik devi Maersk 2025 yılı ilk çeyrek mali bilançosunu açıkladı. Buna göre Maersk, beklenenden daha güçlü bir ilk çeyrek faaliyet kârı açıkladı ve tüm yıl için beklentisini sürdürdü.

Nisanda en fazla aylık reel getiri külçe altında oldu

Tüketici fiyat endeksi (TÜFE) ile indirgendiğinde nisanda en yüksek aylık reel getiri yüzde 8,54 ile külçe altında gerçekleşti.

Fed kararından sonra Borsa İstanbul’da son durum ne?

Dün satış ağırlıklı bir seyir izleyen Borsa İstanbul’da BIST 100 endeksi, günü yüzde 0,66 değer kaybıyla 9.074,62 puandan tamamlamıştı. Açılışta BIST 100 endeksi, önceki kapanışa göre 49,28 puan ve yüzde 0,54 artışla 9.123,90 puana çıktı. Bankacılık …

60 gün süre verildi… Bakanlık duyurdu: Lokanta ve kafelerde yeni dönem

Tarım ve Orman Bakanlığı, gıda satışı ve tüketimi yapılan işletmeler için karekod zorunluluğu getirildiğini duyurdu. Uygulama için işletmelere 60 gün süre verildi.

Lokanta ve kafelerde zorunlu oldu: Bakanlık açıkladı

Tarım ve Orman Bakanlığı, daha önce gönüllülük esasıyla duyurduğu gıda satış ve toplu tüketim yerlerine yönelik karekod uygulamasını zorunlu hale getirdi. Tarım ve Orman Bakanlığınca hazırlanan Gıda ve Yemin Resmi Kontrollerine Dair Yönetmelik’te …

Güncel akaryakıt fiyatları: Benzin, mazot ve LPG’de son durum

Güncel akaryakıt fiyatları: Benzin, mazot ve LPG’de son durum

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir