Skip to content
-
Subscribe to our newsletter & never miss our best posts. Subscribe Now!
  • https://www.facebook.com/
  • https://twitter.com/
  • https://t.me/
  • https://www.instagram.com/
  • https://youtube.com/
Elbateknik

Elbateknik son dakika haber merkezi

Elbateknik

Elbateknik son dakika haber merkezi

  • ANA SAYFA
  • EĞİTİM
  • EKONOMİ
  • SAĞLIK
  • TEKNOLOJİ
  • TANITIM
  • İLETİŞİM
  • ANA SAYFA
  • EĞİTİM
  • EKONOMİ
  • SAĞLIK
  • TEKNOLOJİ
  • TANITIM
  • İLETİŞİM
Subscribe
Close

Search

Sağlık

Çekyalı Öğrenciler, Göbeklitepe’de Tarihin İzlerini Sürdü

By Tolga Aydın
19 Mayıs 2026 1 Min Read
Çekyalı Öğrenciler, Göbeklitepe’de Tarihin İzlerini Sürdü için yorumlar kapalı

Çek Cumhuriyeti’nden Erasmus Programı kapsamında Türkiye’ye gelen öğrenciler, Şanlıurfa’da yer alan ve tarihin en eski tapınak kompleksi olarak kabul edilen Göbeklitepe’yi ziyaret etti. Kahramanmaraş’taki Onikişubat Yunus Emre Ortaokulu, Çekya’dan gelen öğretmen ve öğrencileri ağırlayarak, bu eşsiz kültürel deneyimi paylaşma fırsatı buldu.

Öğrenciler, ilk olarak Kahramanmaraş’ın zengin tarihi ve turistik yerlerini keşfetti. Daha sonra Şanlıurfa’ya geçerek, Göbeklitepe’nin büyüleyici atmosferinde tarih yolculuğuna çıktılar. Ayrıca, bölgeye ait yöresel lezzetleri tatma şansı buldular; özellikle ciğer kebabını denemek büyük ilgi gördü. Son olarak Gaziantep’e geçerek Zeugma Mozaik Müzesi’ni gezdiler ve tarihi çarşılarda alışveriş yaptılar.

Erasmus Programı’nın sağladığı fırsatları değerlendiren İngilizce öğretmeni Sadık Koska, bu tür uluslararası projelerin öğrencilerin kültürel çeşitliliği anlamalarına büyük katkı sağladığını belirtti. Koska, “Öğrencilerimiz yalnızca akademik bilgi edinmekle kalmıyor, aynı zamanda farklı kültürleri tanıma ve yeni arkadaşlıklar kurma fırsatına sahip oluyor. Türkiye’nin tarihi ve kültürel zenginliklerini Çekyalı misafirlerimize tanıtmak bizler için gerçek bir mutluluk. Bu tür projeler, okulumuzun vizyonunu güçlendirirken, öğrencilerimizin ufkunu da açıyor. Katkı sağlayan tüm kurum ve kuruluşlara teşekkür ederiz.” dedi.

Çekyalı öğrenciler de Türkiye’de konukseverlikten duydukları memnuniyeti dile getirerek, bu deneyimin kendileri için unutulmaz olduğunu ifade ettiler.

Author

Tolga Aydın

Follow Me
Other Articles
Previous

Bakan Göktaş, Devlet Himayesindeki Gençlerle 19 Mayıs’ı Kutladı

Next

Merkel: Avrupa Bilimsel Hedeflerinden Uzaklaşıyor

SON YAZILAR

  • AKP’li Savcı Sayan Şimşek’i istifaya çağırdı
  • MacBook Pro’larda Isınma Sorunu: Klavye Tuşları Eriyor
  • Astronot caretta’yla Akdeniz’den uzaya
  • Son dakika… Ankara’da ormanlık alanlara giriş yasağı uzatıldı: Bahçeler dâhil ateş yakılması yasaklandı!
  • Eşinizde demans varsa siz de risk altında olabilirsiniz
  • Tarih verildi motorine 5 lira zam geliyor
  • Hindistan’da para birimini korumak için yüklü döviz satışı
  • ‘Yapı’da COP31 gündemi
  • AKP’li Çorum Belediye Başkanı, çocukların ‘Manifest’ konseri isteğini reddetti: ‘Şehrimizi bunlarla kirletemeyiz’
  • CHP’de kalanlar birbirine düştü: ‘Partiyi özel mülkü gibi görüyorlar’

Sayaç

Kategoriler

  • Eğitim (1.061)
  • Ekonomi (85)
  • Haber (384)
  • Sağlık (126)
  • Teknoloji (50)
Copyright 2026 — Elbateknik. All rights reserved. Blogsy WordPress Theme
beylikdüzü escort
avcılar escort
esenyurt escort
beylikdüzü escort
bahçeşehir escort
istanbul escort