Skip to content
-
Subscribe to our newsletter & never miss our best posts. Subscribe Now!
  • https://www.facebook.com/
  • https://twitter.com/
  • https://t.me/
  • https://www.instagram.com/
  • https://youtube.com/
Elbateknik

Elbateknik son dakika haber merkezi

Elbateknik

Elbateknik son dakika haber merkezi

  • ANA SAYFA
  • EĞİTİM
  • EKONOMİ
  • SAĞLIK
  • TEKNOLOJİ
  • TANITIM
  • İLETİŞİM
  • ANA SAYFA
  • EĞİTİM
  • EKONOMİ
  • SAĞLIK
  • TEKNOLOJİ
  • TANITIM
  • İLETİŞİM
Subscribe
Close

Search

Eğitim

Vance: İran Anlaşma İstiyor

By Tolga Aydın
20 Mayıs 2026 2 Min Read
Vance: İran Anlaşma İstiyor için yorumlar kapalı

20 Mayıs 2026 tarihinde ABD Başkan Yardımcısı James David Vance, Beyaz Saray’da düzenlediği basın toplantısında, İran ile ilgili önemli açıklamalarda bulundu. Vance, “Çok ilerleme kaydettiğimizi ve İranlıların bir anlaşma yapmak istediğini düşünüyoruz” ifadelerini kullandı. İran’ın nükleer silah edinememesi gerektiğini vurgulayan Vance, bu durumun dünya genelinde başka ülkelerin de nükleer silah edinme isteğini artıracağını belirtti. Bu bağlamda, İran’ın nükleer silaha sahip olmasının, küresel bir silahlanma yarışının başlangıcını tetikleyeceğini savundu.

Vance, İran’ın askeri gücünün önemli ölçüde zayıflatıldığını ve ABD Başkanı Donald Trump’ın kendilerinden “İranlılarla agresif bir şekilde müzakere etmelerini” istediğini açıkladı. Bunun üzerine, Pakistan’a giderek iyi niyet gösterisinde bulunduklarını belirtti. “ABD Başkanı bizden iyi niyetle müzakere etmemizi istedi ve biz de bunu gerçekleştirdik. Dolayısıyla, burada oldukça iyi bir noktadayız” dedi.

Ayrıca, ABD’nin B seçeneğinin askeri saldırıları yeniden başlatmak olduğunu belirten Vance, “Bunun nasıl görüneceği hakkında konuşabiliriz. Ancak Başkan’ın istediği bu değil. İran’ın da bunu istemediğine inanıyorum” dedi. ABD ile İran arasında 47 yıldır süren ilişkilerin yeniden tesis edilmesi fırsatının bulunduğunu söyleyen Vance, “Başkanın bizden yapmamızı istediği şey bu. Üzerinde çalışmaya devam edeceğiz, fakat tango iki kişiyle yapılır. İran’ın nükleer silah edinmesine izin verecek bir anlaşma yapmayacağız” şeklinde konuştu.

Basın toplantısında, İran’ın müzakerelerdeki tutumunu nasıl değerlendirdiğine dair bir soruya Vance, “İran çok karmaşık bir ülke. Sürecin başlangıcından beri bu konuda derin bir tecrübem olmasına rağmen, tam olarak anladığımı iddia edemem” yanıtını verdi. İran’ın pek çok farklı güç ve otoritenin etkisi altında olduğunu ifade eden Vance, “Müzakere ekibinin net pozisyonunu anlamak bazen zor olabiliyor” dedi.

ABD’nin İran’dan nükleer silaha sahip olmayacaklarına dair bir taahhüt talep ettiğini ve ileride nükleer kapasite inşa etmemelerini sağlayacak bir süreç arayışında olduklarını belirten Vance, “İranlıların anlaşmaya ne zaman imza atacaklarını bilmiyoruz. Birçok taslak gördük ve müzakereler devam ediyor. Ancak, nihai bir anlaşma gerçekten imzalanana kadar kesin bir şey söylemek mümkün değil. Bu, tamamen İranlılara bağlı” diye ekledi.

Son olarak, İran’daki zenginleştirilmiş uranyumun Rusya tarafından devralınma ihtimaline dair bir soruya Vance, “Şu an böyle bir planımız yok ve hiçbir zaman olmadı. Bu konuyla ilgili haberler gördüm ama nereden çıktığını bilmiyorum. İranlılar bunu gündeme getirmedi ve sanmıyorum ki bu, onlar için de heyecan verici bir şey olsun” şeklinde yanıtladı.

Author

Tolga Aydın

Follow Me
Other Articles
Previous

Hüda Par’dan Sumud Filosu’na Yönelik Saldırılara Sert Tepki: Askeri Destek Şart

Next

Freiburg, UEFA Avrupa Ligi Finaline Hazırlıklarını Tamamladı

SON YAZILAR

  • AKP’li Savcı Sayan Şimşek’i istifaya çağırdı
  • MacBook Pro’larda Isınma Sorunu: Klavye Tuşları Eriyor
  • Astronot caretta’yla Akdeniz’den uzaya
  • Son dakika… Ankara’da ormanlık alanlara giriş yasağı uzatıldı: Bahçeler dâhil ateş yakılması yasaklandı!
  • Eşinizde demans varsa siz de risk altında olabilirsiniz
  • Tarih verildi motorine 5 lira zam geliyor
  • Hindistan’da para birimini korumak için yüklü döviz satışı
  • ‘Yapı’da COP31 gündemi
  • AKP’li Çorum Belediye Başkanı, çocukların ‘Manifest’ konseri isteğini reddetti: ‘Şehrimizi bunlarla kirletemeyiz’
  • CHP’de kalanlar birbirine düştü: ‘Partiyi özel mülkü gibi görüyorlar’

Sayaç

Kategoriler

  • Eğitim (1.061)
  • Ekonomi (85)
  • Haber (384)
  • Sağlık (126)
  • Teknoloji (50)
Copyright 2026 — Elbateknik. All rights reserved. Blogsy WordPress Theme
Office Lisans Satın Al
beylikdüzü escort avcılar escort esenyurt escort beylikdüzü escort bahçeşehir escort istanbul escort