Boş araziye seçmen kaydı şikâyetinde karar çıktı

Mutki İlçe Seçim Kurulu, İkamet Etmeyen Seçmenlerin Kaydının Yapıldığı İddialarını Zamanaşımı Diyerek Reddetti

Mutki Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yapılan incelemede, Mutki’de ikamet etmeyen seçmenlerin kaydedildiği iddialarıyla ilgili olarak Mutki İlçe Seçim Kurulu Başkanlığı tarafından yapılan doğrulama sonucunda “zamanaşımı” gerekçesiyle soruşturma açılmayacağı kararı verildi.

CHP Mutki İlçe Başkanı Evrim Emre Yol, karara tepki göstererek, bu kararın taraflı olduğunu belirterek “Bu karar siyasi ve taraflıdır. İktidarın istekleri doğrultusunda hareket ediliyor. Bu tür haksız uygulamalarla seçim kazanılmaya çalışılıyor” dedi.

“Yargının Tarafsızlığı Kayboldu”

Yapılan suç duyurularına rağmen savcılığın dosyayı işleme almadığını belirten Yol, bu durumun yargının tarafsızlığını yitirdiğini dile getirdi. Yol, “31 Mart yerel seçimlerinde AKP ilçe teşkilatı, hayali bina ve adreslerde akraba ve yandaşlarını göstererek hukuksuz şekilde seçmen kaydı yaptı. CHP olarak Mutki Cumhuriyet Başsavcılığı’na suç duyurusunda bulunduk ancak dosyada kasıtlı olarak işlem yapılmadı. Bu durum, yargının tarafsızlığını yitirdiğini göstermektedir” şeklinde konuştu.

“15 Ocak 2025’te konunun durumunu sorduk. Dosyada kasıtlı olarak işlem yapılmadığı için zamanaşımı gerekçesiyle soruşturma açılmayacağı kararı verildi. CHP’ye karşı hızla adım atılırken, bizim haklı olduğumuz konuda hukuksuz bir şekilde soruşturma açılmayacağı kararı verilmesi, yargının tarafsızlığını kaybetmesi demektir” şeklinde konuştu

Related Posts

Amasya’da mahşeri kalabalık: CHP Lideri Özgür Özel konuşuyor

CHP tarafından düzenlenen ”Millet İradesine Sahip Çıkıyor” mitingine Amasya, ev sahipliği yapıyor. CHP Genel Başkanı Özgür Özel, kalabalığa sesleniyor.

ABD Başkanı Trump, “vergi indirimi” tasarısını imzaladı: Muazzam bir ekonomik büyümeyi tetikleyecek

ABD Başkanı Donald Trump, kapsamlı vergi indirimleri ve harcama kesintileri içeren tasarıyı imzalayarak yasalaştırdı. Trump “Bu yasa tasarısı muazzam bir ekonomik büyümeyi tetikleyecek ve ülkeyi ayakta tutan çalışkan vatandaşları ayağa kaldıracak” diye konuştu.

İmamoğlu’ndan SÖZCÜ TV’ye yayın durdurma cezasına sert tepki

CHP’nin Cumhurbaşkanı Adayı ve İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, “Radyo ve Televizyon Üst Kurulu’nun (RTÜK) SÖZCÜ TV ve Halk TV’ ye yönelik 10 günlük yayın durdurma kararına ilişkin açıklama yaptı.

Parti örgütleri raporlarını teslim etti, yönetim taslaklarını hazırladı: CHP’den yeni program için hızlı takvim

CHP, ‘Halkçılık Programı’ taslaklarını tamamladı. MYK değerlendirmelerinin ardından saha çalışmaları başlayacak. 81 ildeki danışma kurulu raporları doğrultusunda yerel sorunlara yönelik çözüm önerileri hazırlanıyor.

Yunanistan’da orman yangını: 5 ev ve üzüm bağları zarar gördü

Yunanistan’da orman yangını: 5 ev ve üzüm bağları zarar gördü

24 kiloluk göktaşı dudak uçuklatan fiyata satışta

2023 Kasım’ında Nijer’in Agadez bölgesinde bulunan ve 24 kilogram ağırlığıyla Mars’tan gelen en büyük kaya olan NWA 16788, satışa hazırlanıyor. Sotheby’s bu nadide taşı “anıtsal bir örnek” olarak tanımlıyor. Yeryüzünde keşfedilen yaklaşık 400 Mars …