İçişleri Bakanlığı, 14 farklı suç örgütüne yönelik gerçekleştirilen geniş kapsamlı operasyonlarda 83 şüpheliyi yakaladığını açıkladı. Bu operasyonda yakalananlardan 49’u tutuklanarak cezaevine gönderildi. 9 Nisan 2026 tarihinde yapılan açıklamaya göre, toplamda 4 milyar 119 milyon lira değerinde hesap hareketi tespit edilen 83 şüphelinin yakalanması için 12 ilde eş zamanlı operasyonlar düzenlendi.
Resmi sosyal medya hesabından yapılan paylaşımda, “Jandarma Genel Komutanlığı’nın Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Daire Başkanlığı ile Cumhuriyet Başsavcılıkları’nın koordinasyonu ile 14 ayrı organize suç örgütüne yönelik operasyonlar gerçekleştirilmiştir” denildi. Operasyonlar kapsamında yakalanan şüphelilerin bazıları göçmen kaçakçılığı, uyuşturucu ticareti, nitelikli dolandırıcılık, nitelikli hırsızlık, resmi belgede sahtecilik ve silah kaçakçılığı gibi çeşitli suçlarla ilişkilendirildi.
Özellikle Erzurum, Kırklareli ve Van illerinde göçmen kaçakçılığı yaptıkları belirlenen şüphelilerin, İstanbul ve Ankara’da uyuşturucu ticaretini organize ettikleri, Aydın ve Yozgat’ta dolandırıcılık ve hırsızlık suçları işledikleri, Mersin’de silah kaçakçılığı yaptıkları ve Balıkesir, Diyarbakır, Samsun ve Trabzon’da tefecilik faaliyetlerinde bulundukları tespit edildi.
Operasyon çerçevesinde, şüphelilere ait 52 banka hesabında bulunan toplam 250 milyon TL’ye de el konuldu. Ayrıca, çok sayıda dijital materyal, nakit para, belgeler ve uyuşturucu maddeler ele geçirildi. İçişleri Bakanlığı, bu başarılı operasyonun gerçekleştirilmesinde emeği geçen jandarma ve adli makamları tebrik etti.