Hukuk ve yapay zeka: Ceza avukatı Yıltay Günay’dan çarpıcı açıklamalar

Haberler.com stüdyosunda Ebru Toğuşlu’nun konuğu olan ceza avukatı Yıltay Günay, hukuk ve yapay zekanın kesişim noktasına dair dikkat çekici açıklamalarda bulundu. Hukukun bilim ve teknolojiyle uyum içinde olması gerektiğini belirten Günay, yapay zekanın karar süreçlerindeki rolüne dair çekincelerini dile getirdi.

HUKUK VE TEKNOLOJİ UYUM İÇİNDE OLMALI

Yıltay Günay, hukukun değişen dünya düzenine ayak uydurması gerektiğini ifade ederek, “Bilim ve teknoloji her zaman gelişir, hukuk da buna uyum sağlar” dedi. Ancak yapay zekanın karar alma süreçlerine dahil olmasının riskler barındırdığını savunan Günay, “Yapay zeka biraz sakinleştirebilir ama karar aşamasında doğru olduğunu düşünmüyorum” sözleriyle bu konudaki çekincelerini dile getirdi.

İTİBAR ZEDELENMESİ VE DOLANDIRICILIK ARTIYOR

Günay, hukuk sisteminde karşılaşılan sorunlardan birinin itibar zedelenmesi olduğunu ifade ederken, dolandırıcılık vakalarının da oldukça yaygınlaştığını vurguladı. “Dolandırıcılık çok fazla var, herkes dolandırılıyor” diyerek bu durumun ciddiyetine dikkat çekti.

CESARET VE ŞANS BAŞARIYI GETİRİR

Hayatına dair samimi açıklamalarda bulunan Günay, başarılarında babaannesinin büyük bir katkısı olduğunu söyledi ve “Şans, cesaret sever” diyerek risk almanın önemine dikkat çekti.

Related Posts

FETÖ operasyonunda kritik ayrıntılar: ByLock yerine ‘Jitsi’ ve ‘Signal’

Gaziantep merkezli 47 ilde FETÖ’nün güncel yapılanmasına yönelik operasyonlarda gözaltı sayısı 222’ ye yükseldi. Şüphelilerin ‘Jitsi’ ve ‘Signal’ isimli uygulamalar üzerinden haberleştiği, örgüte kazandırdıkları öğrencileri ise toplantı yapmak amacıyla yurt dışına gezi bahanesi ile götürdükleri belirlendi.

Hamas: İsrail kutsal mekanlara karşı açık saldırganlığını sürdürmek için Arap ve İslam halklarının suskunluğundan faydalandı

Hamas, İsrailli fanatik Yahudilerin ve Tel Aviv hükümetindeki aşırı sağcı yetkililerin, işgal altındaki Doğu Kudüs’te yer alan Mescid-i Aksa’ya yönelik artan baskınlarına karşı, Müslümanların bu kutsal mabedi korumak ve kurtarmak için hareket geçmekle sorumlu olduğunu vurguladı.

Bayram öncesi korkutan haber: Köye giriş-çıkışlar kapatıldı

6 Haziran’da başlayacak Kurban Bayramı öncesinde, Türkiye’den peş peşe karantina haberleri gelmeye devam ediyor. Balıkesir’de 15 bölgenin karantinaya alınmasının ardından Çorum’un Sungurlu ilçesinde şap hastalığı nedeniyle bir köye girişler ve çıkışlar kapatıldı.

6.2’nin ardından İstanbul’daki deprem polemiğine İTÜ de karıştı!

İstanbul’daki 6,2’lik depremin ardından İstanbul Teknik Üniversitesi akademisyenlerince hazırlanan ön raporda, enerjinin sadece yüzde 12’sinin boşaldığı kaydedilirken; Marmara için sıkça anılan 7,8 büyüklüğündeki deprem senaryosunun korku yaratmak amacıyla değil, gerçek mühendislik hesabıyla ortaya konulduğu belirtildi.

Milli Eğitim Bakanlığı, eğitim sistemini ‘yine’ değiştiriyor! Lise için masada 3 model: Zorunluluk kalkacak mı?

Yandaş Sabah gazetesinin aktardığına göre Milli Eğitim Bakanlığı, uzun süredir konuşulan 4 yıllık zorunlu lise eğitimi ile ilgili düzenleme yapılmasını gündemine aldı. Buna göre ders yoğunluğunun daha az olacağı esnek bir lise eğitimi üzerinde çalışıldığı, Bakanlığın önünde 3 model olduğu öğrenildi. 3+1 modeli, 2+2 modeli ve yaş modeli. İşte ayrıntılar…

Plakalarda yeni dönem başlıyor: Değiştirmeyen sürücüler trafiğe çıkamayacak

Araç muayene işlemleri sırasında plaka üzerindeki harf ve rakamların okunmasını engelleyecek vidalara ilişkin sürpriz bir değişikliğe gidildi. Geçmişte yalnızca harf ve rakamlar arasında bulunan vidaların ‘ağır kusurlu’ sayıldığı muayene işlemlerinde artık, plaka üzerindeki vidaların tamamı muayeneden kalmak için yeterli sayılacak. Plakasında vida bulunan araçların muayeneden geçmesine ve trafiğe çıkmasına izin verilmeyecek.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir