Karın Germe Cerrahisinde 5 Önemli Uyarı!

Karın Germe Operasyonu İle İlgili 5 Önemli Bilgi

Karın germe operasyonu, özellikle gebelik sonrasında, kilo kaybına bağlı olarak ya da obezite cerrahisinden sonra ortaya çıkan sarkmış karın bölgesinin estetik açıdan düzeltilmesi için yapılan bir uygulamadır. Deneyimli ekipler tarafından güvenilir merkezlerde yapılması gereken bu operasyonda, gevşek cilt ve cilt altı doku alınarak düz ve gergin bir karın görüntüsü elde edilmesi amaçlanmaktadır. İstanbul Okan Üniversitesi Hastanesi Plastik, Rekonstrüktif ve Estetik Cerrahi Bölümü’nden Prof. Dr. Tahsin Görgülü, karın germe operasyonundan tam bir başarı elde etmek için hastaların dikkat etmeleri gereken 5 önemli maddeye dikkat çekmektedir.

1. Doğru pozisyonda dinlenin

Operasyondan çıkan hastanın pozisyonu önemlidir, çünkü ani bir gerilim dikişlere zarar verebilir. Bu nedenle en doğrusu, hastanın belden ve dizlerden bir miktar bükülmüş olacak pozisyonda istirahat etmesidir.

2. Düzenli yürüyüş yapın

Hasta her 2 saatte 1 yürümeli, bu yürüyüşler sırasında belden bir miktar eğilir pozisyonda olmalıdır. 10-15 gün içinde bu pozisyon dik duruşla devam ederken, hasta 2. hafta sonrasında artık normal hayatına dönebilmektedir.

3. Karın egzersizleri için acele etmeyin

Hastalar 1. ayda hafif egzersizlere başlayabilir. Karın egzersizleri için ise 6-12 hafta beklemeleri önerilmektedir.

4. Beslenmenizi doğru planlayın

Operasyondan sonra gaz, şişkinlik ve tuvalete çıkma gibi durumlar yakından takip edilmelidir. Hastanın normal beslenme düzenine geçmesi de bu gelişmelere göre planlanabilmektedir.

5. Korse kullanın

Operasyondan sonra hastalar ilk bir ay boyunca korseyi devamlı kullanırken, sonrasında 2 hafta gece olmak üzere 6 hafta boyunca kullanmayı sürdürmelidir.

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

Related Posts

‘Artık kalp, damar hastalıkları daha fazla insanı hayattan koparıyor’

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) verilerine göre, Türkiye’deki her 100 ölümden 36’sı dolaşım sistemi hastalıklarından kaynaklanıyor. Kardiyoloji Uzmanı Prof. Dr. Fethi Kılıçaslan, “Artık kanser değil, kalp damar hastalıkları daha fazla insanı hayattan koparıyor. Koroner arter hastalığı, kalbi besleyen damarlarda gelişen sertlik ve tıkanıklıkla ortaya çıkıyor” dedi.

Kardiyoloji uzmanı “Tek belirti olmayabilir” diyerek uyardı: Göğüs ağrısı olmadan kalp krizi geçirmek mümkün!

Kardiyoloji uzmanı “Tek belirti olmayabilir” diyerek uyardı: Göğüs ağrısı olmadan kalp krizi geçirmek mümkün!

MIT’den Harvard’a… Uzmanların yaşlanmayı durduran ilaçları

Tıpta son yıllarda “geroprotektif” (yaşlanmayı geciktirici) adı verilen bir ilaç sınıfı ortaya çıktı. Bu ilaçlar, hücre yaşlanmasını geciktirmeyi, iltihabı azaltmayı ve metabolik dengeyi korumayı hedefliyor.Metformin, Rapamisin, NAD+ ve türevleri bu sınıfa örnek. Farelerde yaşam süresini uzattığı görülen bu moleküller, insanlarda da benzer etki yapar mı sorusu, henüz yanıt bekliyor.

Başarısızlık değil, gelişim için bir deneyim! Karne notları çocuğun değerini belirlemez

Karne dönemi, çocuklar için sadece akademik başarı değil, duygusal destek ve doğru iletişimle de şekillenen kritik bir süreç olduğunu dile getiren Uzman Klinik Psikolog İnci Nur Ülkü, karne döneminde çocukların hissettikleri ve özellikle ailelerin çocuklarıyla iletişiminde kaçınması gerekenler hakkında açıklamalarda bulundu.

Erken teşhiste yeni adım: Alzheimer’da ‘kan testi’ dönemi

Yeni bir araştırma, Alzheimer hastalığını erken evrede tespit edebilen kan testinin yüksek doğruluk oranına sahip olduğunu gösterdi.

Marmaris depremi sonrası gündeme geldi: Panikatak ölüme götürür mü?

Marmaris depremi sonrası gündeme geldi: Panikatak ölüme götürür mü?