SGK uzmanından kademeli emeklilik açıklaması: ‘Hükümetin oyları çok düşerse…’

SGK, Sahte Emekliliklere Karşı Yeni Önlemler Alıyor

Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK), son zamanlarda artan sahte emeklilik vakaları ile mücadele etmek amacıyla yeni tedbirler almaya başladı. Hileli boşanmalar ya da sahte sigortalılık usulleri ile emekli olan bireylerin tespit edilmesi durumunda, emeklilik hakları iptal ediliyor. Ayrıca, emekli maaşı almaya devam eden kişilerden, SGK tarafından yapılan usulsüzlük tespiti sonucunda ödenen maaşlar geri isteniyor.

SGK, sahte emekli olan bireylerden yapılan ödemeleri 10 yıl geriye dönük olarak ve faiziyle birlikte geri talep ediyor. Öte yandan, usulsüz faaliyetler nedeniyle SGK, savcılığa suç duyurusunda bulunma yoluna da gitmektedir.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan’dan Açıklama

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, katıldığı bir televizyon programında sahte emeklilik konusunda açıklamalarda bulundu. Işıkhan, “Geçen yıl 1 milyona yakın risk analizine dayalı denetim gerçekleştirdiklerini” belirterek, “Sadece hileli boşanmalar üzerinden yapılan incelemelerde 9 bin sahte boşanma yoluyla yetim aylığı alındığı tespit edildi. 7 bin 400’ü ile ilgili ödenen rakamların faiziyle geri alınması için işlem başlattık ve savcılığa suç duyurusunda bulunduk” dedi.

Kademeli Emeklilik Gündemde Mi?

EYT düzenlemesinden sonra birçok vatandaşın beklentisi kademeli emekliliğe doğru yönelmiş durumda. SGK Uzmanı Özgür Erdursun, konu hakkında değerlendirmelerde bulundu. Erdursun, “Şu anda AK Parti EYT yasasını çıkardığına pişman. EYT çıkmamış olsaydı Türkiye’de sosyal patlamalar yaşanabilirdi. AK Parti pişman oldu. Kademeli emeklilik bekleyenler için zor bir süreç” ifadelerini kullandı.

Kademeli Emeklilik İhtimali Üzerine Erdursun’un Değerlendirmeleri

“Kademeli emeklilikle ilgili 2025-2027 yılları arasında herhangi bir gelişme beklemiyorum. Seçime yaklaşırken hükümetin oyları düşerse ve panik olursa belki bazı adımlar atılabilir. Ancak kısa vadede kademeli emeklilik konusunda umutlu değilim. Hükümet şu anda kıt olan kaynaklarını kullanarak böyle bir politika uygulamaz” diye ekledi Erdursun.

Related Posts

Akaryakıt, tütün mamulleri ve içkilerin ÖTV tutarları artırıldı

Gelir İdaresi Başkanlığı (GİB) bugün açıklanan Yurt İçi Üretici Fiyat Endeksi’ne (Yİ-ÜFE) bağlı olarak akaryakıt, tütün mamulleri ve alkollü içkilerin Özel Tüketim Vergisi (ÖTV) tutarlarında güncelleme yapıldığını bildirdi.

Borsa İstanbul ve altın rekora koşuyor

Borsa İstanbul’da BIST 100 endeksi, haftanın ortasında yükseliş ivmesini koruyarak günü 108,68 puan artışla 10.189,02 puandan tamamladı. Güne 10.103,74 puandan başlayan endeks, gün içinde 10.307,02 puana kadar tırmanarak yatırımcılara güçlü sinyaller …

Borsa günü nasıl tamamladı? Hangi hisseler önde? (2 Temmuz 2025)

BIST 100 endeksi, güne yüzde 0,23 ve 23,40 puan yükselişle 10.103,74 puandan başladı. Gün içinde en düşük 10.103,74 puanı, en yüksek 10.307,02 puanı gören BIST 100 endeksi, günü önceki kapanışa göre yüzde 1,08 değer kazancıyla 10.189,02 puandan …

Son dakika… Doğalgaza dev zam!

Son dakika haberi… BOTAŞ, doğalgaz fiyatlarına konutlarda yüzde 24,6 oranında zam yapıldığını duyurdu. Zamlı tarife yarından itibaren geçerli olacak.

Üretici ile market arasındaki makas açıldı: Aradaki fark yüzde 600’ü buldu

Türkiye Ziraat Odaları Birliği (TZOB) Genel Başkanı Şemsi Bayraktar, haziranda markette 38 ürünün 26’sında fiyat artışı, 12’sinde ise fiyat azalışı görüldüğünü bildirdi. Haziranda üretici ve market arasındaki fiyat farkının yüzde 600 ile en fazla karpuzda görüldü

Spot piyasada doğal gaz fiyatları (30 Haziran 2025)

Enerji Piyasaları İşletme AŞ verilerine göre, dün spot doğal gaz piyasasında işlem hacmi 20 milyon 22 bin 845 lira oldu. Bu tutar, önceki gün 21 milyon 527 bin 90 lira olarak açıklanmıştı. Spot doğal gaz piyasasında dün 1000 metreküp doğal gazın …