MMA Türkiye, Yeni Siber Güvenlik Kanunu’nu değerlendirdi

Siber Güvenlik Kanunuyla Türkiye’nin Dijital Geleceği Şekilleniyor

MMA Türkiye, ülkemizin dijital geleceğinde önemli bir rol oynayan son yasal düzenlemeler ve teknolojik gelişmeleri değerlendirdi. MMA Türkiye Genel Sekreteri Avukat Özlem Sezgin, yakın zamanda yürürlüğe giren “Siber Güvenlik Kanunu”nun dijital egemenliği güçlendirmeye yönelik stratejik bir adım olduğunu vurguladı.

Sezgin, “Siber Güvenlik Kanunu, sadece mevcut tehditlere karşı savunma sağlamakla kalmıyor, aynı zamanda gelecekteki risklere karşı proaktif bir yaklaşım sergiliyor” dedi. Kanunun, Siber Güvenlik Başkanlığı’na kritik altyapıların korunması, standartların belirlenmesi ve denetim gibi hayati görevler yüklediğini belirtti.

Siber güvenliğin, yapay zekâ gibi yeni teknolojilerden ayrı düşünülemeyeceğini vurgulayan Sezgin, “Türkiye’nin dijitalleşmeye adaptasyonuyla birlikte hukuki çerçevenin de hızla geliştiğini söyledi. Avrupa Birliği ile paralel adımlar atan Türkiye, yapay zekâ konusunda Meclis’te oluşturulan komisyonun çalışmalarını tamamladı. Şimdi, yapay zekâ alanında düzenleme ihtiyacı olup olmadığını belirleyecek kapsamlı raporu bekliyor.”

Hukuki tartışmalarla birlikte üretken yapay zekânın da gündeme geldiğine dikkat çeken Sezgin, özellikle telif hakkı ve dezenformasyon konularının önemli olduğunu vurguladı. “Yapay zekâ modelleri veriyle besleniyor. İçerikler telif koruması altındaysa ihlal söz konusu olabilir. Ayrıca, sahte hesaplar, deepfake görüntüler ve klonlanmış seslerle gerçeklik algısı sarsılıyor. Henüz yapay zekâya özel bir yasamız olmasa da mevcut mevzuatı uyguluyoruz” dedi.

Sezgin, tüm bu gelişmeler ışığında siber güvenliğin toplumsal bir sorumluluk haline geldiğini belirterek, “Siber güvenlik sadece teknik veya yasal düzenlemelerle değil, bilinçli bir toplumla sağlanabilir. MMA Türkiye olarak siber güvenliğin milli bir mesele olduğunu vurguluyoruz. Kanunun uygulanması sürecinde tüm paydaşların iş birliği içinde olması ve siber güvenlik bilincini topluma yayması kritik önem taşıyor. Türkiye’nin dijital güvenliğini en üst seviyeye çıkarmak için birlikte çalışmalıyız.” şeklinde konuştu.

Related Posts

Gündemi sarsan dizi ve oyun gerçek çıktı! Last of Us virüsü kanıtlandı

Ekranlarda izlediğimiz korkutucu senaryolar, sandığımızdan çok daha eski bir gerçeğe dayanıyor olabilir. Bilim insanları, günümüzde popüler kültürde sıkça yer bulan “zombi mantarları”nın, aslında 99 milyon yıl öncesine kadar uzanan bir geçmişi olduğunu ortaya çıkardı.

Robotlar için internetsiz yapay zeka sistemi tanıtıldı

Google, robotlarda kullanılabilen yapay zeka sistemi Gemini Robotics’in internet bağlantısına ihtiyaç duymadan çalışabilen versiyonu Gemini Robotics On-Device’ı tanıttı.

Rize’de off-road yarışları nefes kesti

18. Karadeniz Off-Road Kupası 1. ayak yarışı, Rize’nin Ardeşen ilçesinde gerçekleştirildi.

Dijital karanlık: Savaş interneti vurdu

İran’da devam eden internet kısıtlaması, ülke tarihinin en kötü kesintisi olarak tanımlanıyor.

Gedizli kick boksçulardan İzmir Türkiye şampiyonası öncesi büyük başarı

Kütahya’nın Gediz ilçesi, kick boks sporunda elde ettiği başarılarla adından söz ettirmeye devam ediyor.

Milli yelkenciler Optimist Avrupa Şampiyonası’nda zirvede

İzmir’in Çeşme ilçesinde düzenlenen 2025 Optimist Avrupa Şampiyonası’nda Milli yelkenciler, 1 altın ve 1 bronz madalya alırken, takım halinde de birincilik elde etti.