Yangının küllerinden zafere: 4 altın, 3 gümüş, 2 bronz

Güzeloba Mahallesi’ndeki ormanlık alanda 25 Temmuz’da çıkan yangın, Samsun’daki Okçuluk Türkiye Kupası’na hazırlanan Vedat Erbay Okçuluk Akademisi’nin antrenman sahasına da sıçradı.

Yangında, sporcuların antrenman sonrası okçuluk malzemelerini bıraktıkları konteyner küle döndü. Türkiye Kupası’na çok az süre kala ekipmanları kullanılamaz hale gelen genç okçular, büyük üzüntü yaşadı.

Türkiye’yi iki olimpiyatta temsil eden eski milli sporcu ve bir dönem milli takım antrenörü de olan Vedat Erbay’a, Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak, “geçmiş olsun” mesajı iletti.

Antalya Gençlik ve Spor İl Müdürü Yavuz Gürhan ise Bakan Bak’ın talimatını Erbay’a aktararak, “Devlet arkanızda, yanan malzemeleriniz yenilenecek. Samsun’daki şampiyonaya en iyi şekilde hazırlanın” dedi.

Bu gelişmeyi sporcularına anlatan Erbay, Samsun’daki müsabakalar için takımını yeniden motive etmeyi başardı.

UMUTLAR AZİMLE FİLİZLENDİ

Antalyalı genç okçulara “emanet ekipmanlar” temin edildi.

Böylece, kısa süre kalan müsabakalar için antrenmanlar tekrar başladı. Azimle çalışmalarını sürdüren sporcuların başarıya inancı da yeniden filizlendi.

Samsun’a giden Antalyalı genç okçular, 30 Temmuz-03 Ağustos tarihlerindeki müsabakalardan 4 altın, 3 gümüş ve 2 bronz madalyayla dönmeye başardı.

“BAŞARINIZ YANGININ İZİNİ SİLER”

Antrenör Vedat Erbay, Güzeloba Mahallesi’ndeki ormandan antrenman sahalarına sıçrayan yangın nedeniyle büyük talihsizlik yaşadıklarını söyledi.

“Yangın okçularımızın antrenman yaptığı sahaya sıçradı. Malzemelerimiz eridi ve geriye hiçbir şey kalmadı.” ifadelerini kullanan Erbay, Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak ve İl Müdürü Yavuz Gürhan’ın kendilerini aramasıyla toparlandıklarını dile getirdi.

Erbay, şöyle devam etti:

“Çocuklarımıza ‘Samsun’a gideceğiz, yarışmaya her zaman ki gibi güçlü katılacağız’ diye psikolojik destek verdik. Başarının yangının izini sileceğine inandık. Kulübümüzdeki bütün sporcular ve aileler sevgi yumağı oldu ve herkes bir birine malzeme verdi. Yarışmaya 3 gün kala başka yerde antrenman yaptık. Böyle bir afet döneminde devletimizin sporcularımızın ve bizlerin arkasında olması ayrıca güç verdi.”

“SIFIRA DÜŞTÜK”

Klasik Yay Kategorisinde altın madalya kazanan Melissa Ahmed ise yangında ekipmanlarının yandığını öğrendiklerinde büyük üzüntü yaşadıklarını dile getirdi.

Melissa Ahmed, “Ekipmanlarımızın hepsi yandı, sıfıra düştük. Emanet oklar aldık. Şampiyon olmayı başardık.” diye konuştu.

Makaralı Yay kategorisinde gümüş madalya kazanan Zeynep Bıçak da şampiyona öncesi üzüntülerini ve acılarını bir kenara bırakıp toparlandıklarını belirterek “Çözüm odaklı olmaya çalıştık.” dedi.

Related Posts

Murat Karayılan aynı noktada: Komisyon yetmedi, şart: İmralı

Terör örgütü PKK elebaşı Murat Karayılan, çözüm için bir kez daha Abdullah Öcalan’ın serbest bırakılmasını şart koştu, PKK’nın SDG ve PJAK gibi diğer ülkelerdeki sözde yapılanmalarının silahları bırakması için yapılması gerekenleri açıkladı.

Amerika’nın sağlık sistemine isyan etti: Bu tam anlamıyla gasp

ABD’de yüksek tansiyon şikayetiyle 24 saatten az bir süre hastanede kalan bir adam, kendisine gelen 41 bin dolarlık faturaya isyan etti. “Bu tam anlamıyla gasp” diyen adam, Amerikan sağlık sisteminin neden bu kadar nefret edildiğini bu fatura üzerinden gözler önüne serdi.

Filistinli gazeteci Salih şehit edilen meslektaşı Enes için dünyaya seslendi

Filistinli gazeteciler Enes El Şerif ve Muhammed Kurayka, El-Şifa Hastanesi’ndeki El Cezire kanalına ait muhabir çadırına düzenlenen İsrail hava saldırısında katledildi. Filistinli meslektaşları ve sevenleri tarafından “dürüstlüğün ve gerçeğin sesi” olarak nitelendirilen Enes El Şerif, defalarca işgalci israil tarafından hedef gösterilmiş ve suikaste uğramıştı. Filistinli gazeteci Salah Aljafrawi ise şehit edilen arkadaşı Enes’in cenazesinde dünyaya seslendi: “Şehit olana kadar dünya görmedi onu.”

Trump başkentteki tüm evsizleri göndereceğini açıkladı

ABD Başkanı Donald Trump, başkent Washington’da yaşayan evsizlerin kentten çıkarılacağını bildirdi. Trump sosyal medyadaki paylaşımında konuya ilişkin, “Size kalabileceğiniz yerler vereceğiz ama başkentten uzakta” ifadelerini kullandı.

Adana’da 7 milyon makaron yakalandı

Adana’da 7 milyon makaron (filtreli sigara kağıdı) ele geçirildi, 1 şüpheli gözaltına alındı.

İmamoğlu’ndan cezaevinde röportaj: ‘Komisyon’ sorusunda dikkat çeken AKP yanıtı!

Silivri Cezaevi’nde tutuklu bulunan CHP’nin Cumhurbaşkanı adayı ve İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, gazeteci Fatih Altaylı’nın sorularını yanıtladı. İmamoğlu iktidarın “Terörsüz Türkiye” adını verdiği sürece ilişkin TBMM’de kurulan komisyonu değerlendirdi.