AB, Baltık Denizi’ndeki şebeke kesintisinden Rusya’yı sorumlu tuttu

Avrupa Birliği, Rusya’yı Elektik Şebekesi ve Kablo Kesintilerinden Sorumlu Tutuyor

Avrupa Birliği (AB), Finlandiya ve Estonya arasındaki elektik şebekesinin ve Baltık Denizi’ndeki telekomünikasyon kablolarının bağlantısında yaşanan kesintiden Rusya’yı sorumlu tutarak, Avrupa’nın kritik altyapısına yönelik saldırıları nedeniyle bu ülkeye yönelik ek yaptırımlar hazırlanacağını bildirdi.

AB Komisyonu Başkanı Ursula von der Leyen, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada olayın, “AB altyapısına yönelik tehditleri gözler önüne serdiğini” belirtti.

Von der Leyen, denizaltı kabloları da dahil olmak üzere Avrupa’nın kritik altyapısının korunmasını sağlayacaklarını taahhüt etti.

AB Dış İlişkiler ve Güvenlik Politikası Yüksek Temsilcisi Kaja Kallas da olayın “kritik altyapıya yönelik bir dizi şüpheli saldırının sonuncusu” olduğunu belirtti.

Kallas, “Şüpheli gemi, Rusya’nın savaş bütçesini finanse ederken güvenliği ve çevreyi tehdit eden gölge filosunun bir parçasıdır. Bu filoyu hedef almak için yaptırımlar da dahil olmak üzere daha fazla önlem önereceğiz” ifadelerini kullandı.

Yüksek Temsilci, halihazırda bölgedeki elektrik arzının güvenliği için herhangi bir risk bulunmadığını kaydetti. (AA)

Related Posts

Milli Savunma Bakanı Ukrayna Gönüllüler Koalisyonu toplantısına katıldı

Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler, Ukrayna Gönüllüler Koalisyonu tarafından gerçekleştirilen video telekonferans toplantısına katıldı.

TBMM’de 8 komisyonun tatil ve ara verme dönemlerinde çalışabilmesine ilişkin kararlar Resmi Gazete’de

TBMM, 8 komisyonun tatilde ve ara vermede çalışmasına ilişkin kararlar, Resmi Gazete’de yayımlandı.

Devlet Başkanı’ndan protestolara sert tepki: Savaş ilanı

Kenya Devlet Başkanı William Ruto, 7 Temmuz’da yeniden başlayan hükümet karşıtı gösterilerdeki polis karakollarına yönelik saldırıların ve şiddetin, savaş eylemi olarak değerlendirileceği uyarısında bulunarak “Bu kabul edilemez. Artık yeter.” dedi.

Kastamonu’da orman yangını çıktı, 10 hektar alan zarar gördü

Kastamonu’nun Taşköprü ilçesinde anız yangınında alevler ormana sıçradı. Havadan ve karadan yapılan müdahaleyle kontrol altına alınan yangında 10 hektar alan zarar gördü.

DEM Parti’den ‘Tarihi bir eşikteyiz’ açıklaması: PKK 11 Temmuz’da Süleymaniye’de silah bırakacak

Son dakika haberi… DEM Parti Sözcüsü Ayşegül Doğan, DEM Parti olarak 11 Temmuz’da Süleymaniye’de terör örgütü PKK’nin töreninde olacaklarını belirtti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan Bahçeli’nin İmamoğlu önerisine destek

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, MHP lideri Devlet Bahçeli’nin de destek verdiği Ekrem İmamoğlu duruşmalarının TRT’den canlı yayınlanmasına ilişkin konuştu. İmamoğlu duruşmasının canlı yayınlanması ile ilgili açıklamalarda bulunan Erdoğan, “Bahçeli, duruşma yayınlansın açıklaması yaptıysa gayet güzel bir taktirdir hayırlı olur’ cevabını verdi.