ABD’de barış yanlıları Gazzelilerle dayanışma için 40 günlük açlık eylemi başlattı

Gazzelilerle Dayanışma İçin Açlık Eylemi!

ABD’nin farklı bölgelerinden gelen gaziler ve barış yanlısı gruplar, New York’taki Birleşmiş Milletler (BM) ABD Daimi Temsilciliği binası önünde 40 günlük açlık eylemi başlattılar, Gazzelilerle dayanışma göstermek adına.

Eylemin organizatörlerinden eski Barış için Gaziler Derneği Başkanı Mike Ferner, Gazzelilerle dayanışma içinde olmak amacıyla ülke genelinde 600’den fazla kişinin açlık eylemine katıldığını belirtti.

Ferner, açlık eylemiyle ilgili olarak “Bunu iki amaç için yapıyoruz: Birincisi, Birleşmiş Milletler (BM) gözetiminde açık ve eksiksiz insani yardımların yapılması. İkincisi ise soykırımı durdurabilmemiz için İsrail’e daha fazla ABD silahı gönderilmemesi gerektiğini” ifade etti.

Gazze’de yaşayan insanların günde 250 kalorinin altında yaşam mücadelesi verdiklerini vurgulayan Ferner, bu nedenle açlık eylemlerinin 40 gün boyunca günlük 250 kaloriden daha az bir şekilde devam edeceğini belirtti.

“Açlık deneyimi, sadece günde 250 kalori alındığını gösteriyor. Bombalama endişemiz yok, temiz suyumuz var, çocuklarımız açlıkla boğulmuyor. Bu deneyimle Gazze halkının yaşadıklarının sadece küçük bir parçasını hissedebiliriz. Amacımız, ülkedeki insanları uyandırarak ‘Bu böyle devam edemez’ dedirtmektir.”

“Holokost Sırasında Yapacağınız Şeyi Yapıyorsunuz”

Ohio’dan gelen ve deniz piyadesi gazisi olan Phil Tottenham, Gazze’de yaşanan masum insanların aç bırakılmasının bir savaş suçu olduğuna dikkat çekmek amacıyla açlık eylemine katıldığını açıkladı.

Tottenham, açlık eylemlerinin, aylarca açlığa mahkum edilen ve sürekli tahliyeye maruz bırakılan Filistinlilerin yaşadığı zorlukları gözler önüne sermek için olduğunu belirtti.

“Bu bir soykırımdır ve şu anda yaptığımız (eylem) Holokost sırasında, kölelik dönemlerinde yapacağımız bir şeydir. Yardıma ihtiyaç var çünkü bu taşınması zor bir yük ve Filistinliler bunu 77 yıldır taşıyor. Bunu bizler de taşımalıyız, bu nedenle burada duruyor ve yerli halkların soykırıma maruz kalmamaları için konuşuyorum.”

“Daha Fazla Çocuğun Yaşaması İçin Çalışıyoruz”

Körfez Savaşı sırasında Irak’ta askeri tıbbiyeci olarak görev yapan yazar Diana Oestreich, barış yanlısı bir gazi olduğunu ve şiddetin azaldığı, çocukların daha fazla yaşamaya devam ettiği bir dünya için çalıştıklarını belirtti.

Oestreich, Minnesota’dan yaklaşık 2.200 kilometre uzaklıkta olan New York’a geldiğini ve açlık eylemine katılarak Gazze’deki tüm çocukların beslenmesini ve BM aracılığıyla insani yardımların ulaştırılmasını talep ettiğini söyledi.

Gazze’de yaşanan açlık durumunun bir “savaş suçu” olduğunu vurgulayan Oestreich, “Gazze’deki her anne ve çocuğun hayatının değerli olduğunu ve Amerika’daki herkesin bunu anlamasını istiyorum. Hükümetimiz, insani yardımların ulaşmasına izin verinceye kadar bomba gönderme politikasını terk etmediği sürece kendi hükümetimize karşı duracağız.” şeklinde konuştu.

Related Posts

Mersin’de 4 yıl önce işlenen cinayet çözüldü

Mersin’in Gülnar ilçesinde 4 yıl önce traktör kazasında öldüğü değerlendirilen İ.S.’yi tabancayla öldürdüğü belirlenen D.B. ve M.B. yakalandı. İşlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen şüphelilerden D.B. tutuklandı.

Beşiktaş’ta arkadaşını öldürüp, Kocaeli’nde polise gitti

Kocaeli’nde polis merkezine giden Matematik Mühendisi Demet Çabuk(34), Beşiktaş’taki evinde arkadaşını öldürdüğünü söyleyerek teslim oldu. Cinayeti işlediği bıçağı da polise teslim eden Çabuk’un itirafı üzerine Beşiktaş’taki adrese giden ekipler Zilif Öztürk’ün(39) cansız bedenini buldu. Şüpheli Çabuk, emniyetteki ifadesinde cinayeti neden işlediğini hatırlamadığını söyledi. İşlemleri tamamlanan şüpheli adliyeye sevk edildi.

8 bin liraya banka hesabını kullandırdı, gelen 150 bin lira dolandırıcılık parasıyla tutuklandı

Mardin’de 8 bin lira karşılığında banka hesabını arkadaşına kullandırtan Ömer Marık (18), gelen 150 bin TL nedeniyle yürütülen bir soruşturmada ‘Dolandırıcılık’ suçundan tutuklandı. Marık’ın avukatı Gurbet Bilbay son bir haftada buna benzer 7 dosya geldiğini belirterek, “Yardım etme bahanesiyle hesapları kiralayıp, çok büyük paralar kaldırıyorlar. Hesabını kiraya verenler cezaevinde, asıl suçlular olan bu işi örgütleyip paraları yiyenler ise dışarıda” dedi.

Yunan polisi, ajanlarına kurşun yağdıran Dalton’u yakaladı

Yunanistan’da EYP istihbarat ajanlarına kurşun yağdıran Daltonlar çetesine bağlı bir kişi, Yunanistan’ın Rodop köyünde düzenlenen operasyonla yakalandı. Şüpheli, saldırıda kullanılan aracı kullanan ve ateş eden kişi olarak tanımlandı. Diğer iki zanlının Edirne sınırına yakın bölgede arandığı bildirildi.

Erdoğan’dan dikkat çeken mesaj: Emri hak vaki olana kadar buradayız!

Yeniden Cumhurbaşkanı adaylığı tartışılan AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İstanbul’da yaptığı konuşmada “Elhamdülillah dimdik ayaktayız. Emri hak vaki olana kadar da yine burada olacağız” dedi.

Diplomatik kaynaklar: Al-Monitor’ün Türkiye ile ilgili iddiaları doğru değil

ABD merkezli haber sitesi Al-Monitor’ün Türkiye dair haberi diplomatik kaynaklar tarafından yalanlandı.