Bengisu Avcı Ocean’s Seven’i tamamlayan ilk Türk oldu

Bengisu Avcı, Oceans Seven Yüzme Parkurunu Tamamladı

Ultra maraton yüzücüsü Bengisu Avcı, dünyada yedi açık su kanalından oluşan Oceans Seven (Okyanus Yedilisi) parkurunun son etabı için gittiği Japonya’da, Tsugaru Kanalı’nı da başarıyla geçti. Honshu ile Hokkaido arasındaki Tsugaru Kanalı’nı geçerek Oceans Seven yüzme parkurunu tamamlayan ilk Türk sporcu olarak tarihe geçti. Tsugaru Kanalı’nda 40 kilometreye yakın bir mesafeyi yüzen Avcı, saatteki hızı zaman zaman 12 kilometreyi bulan güçlü akıntılarla mücadele etti ve yaklaşık 12 saat süren kulaçlarının ardından Hokkaido’ya vardı.

Altı Parkuru Tamamlamış Bir Şampiyon

Bundan önce altı parkuru tamamlayan Avcı, Manş Denizi’ni 11 saat 29 dakikalık bir rekor dereceyle, Catalina Kanalı’nı 11 saat 59 dakikada geçti. Cebelitarık Boğazı’nı üç saat 24 dakikada yüzen milli sporcu, aynı yıl içinde Cook Boğazı’nı 10 saat 14 dakikada ve Molokai Kanalı’nı da 12 saat 10 dakikada başarıyla geçti. Kuzey Kanalı’nı 10 saat 48 saniyede geçen Avcı, birçok unvanın da sahibi oldu. Molokai ve Cook Boğazı’nı geçen ilk Türk unvanına sahip olan Avcı, aynı zamanda Catalina Kanalı’nı geçen ilk Türk kadın, Cebelitarık Boğazı’nı en hızlı geçen Türk, Kuzey Kanalı ve Manş Denizi’ni en hızlı geçen Türk kadın olma başarılarına imza attı.

Avcı, sıfır derecelik suda yapılan Buz Dünya Şampiyonası’nda dünya rekorları ve şampiyonluklar elde ederken, büyük bir başarıya daha imza atmış oldu.

Kaynak: Odatv.com

Related Posts

YeniŞafak’tan Öcalan yorumu: Sağlıksız ve megaloman

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın eski metin yazarı, Yeni Şafak gazetesi yazarı Aydın Ünal, terör örgütü PKK kurucusu Abdullah Öcalan’ın sosyal medyaya düşen İmralı notlarını aktardı. Ünal, Öcalan’ın sağlıksız ve megaloman olduğunu söyledi.

Soylu, AKP’li başkan vekilini alıp bakan bakan dolaştırdı

Eski İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Gaziosmanpaşa Belediye Başkanı Hakan Bahçetepe’nin tutuklanmasının ardından, AKP ve MHP’nin oylarıyla başkan vekili seçilen Eray Karadeniz’i bakan bakan dolaştırdı.

Kürek Sörfü Kazası: Turgay Tarakçı Hayatını Kaybetti

Menteşe’de kaybolan Turgay Tarakçı’nın cenazesi Düzce’de toprağa verildi. Arama 7 gün sürdü.

Muammer Sarıkaya: Hedefleri Olan Bir Kulübe Geldim

Aliağa Futbol’un yeni transferi Muammer Sarıkaya, kulübün vizyonunu beğendiğini açıkladı.

Galatasaray’dan Süper Lig’i sallayacak Uğurcan Çakır bombası

Galatasaray, Osimhen transferi sonrası kaleci arayışına girdi. Sportif AŞ Başkan Vekili Abdullah Kavukcu, basına yaptığı açıklamada ismi duyulmayan 3 kaleciyle ilgilendiklerini belirtmişti. Bu isimlerden birinin Uğurcan Çakır olduğu iddia edildi. Fenerbahçe’nin de milli kaleciyle ilgilendiği ancak transfer için Trabzonspor’u ikna edemediği biliniyordu.

Trabzonspor’un 58. Yılı

Başkan Ertuğrul Doğan, Trabzonspor’un 58. yılını, başarılarını ve geleceğe yönelik hedeflerini vurguladı.