Bingöl İHH Arama Kurtarma Ekibine Armalar Takıldı
Bingöl Valisi Ahmet Hamdi Usta, AFAD hafif seviye kentsel arama kurtarma alanında akredite olan Bingöl İHH arama kurtarma ekibine armalarını takarak destek verdi.
AFAD İl Müdürlüğü Konferans Salonunda gerçekleşen törende Vali Ahmet Hamdi Usta, 28 İHH arama kurtarma gönüllüsüne armalarını taktı ve önemli bir konuşma yaptı.
Vali Usta, akreditasyonun önemine vurgu yaparak, akredite olan grupların hızlı ve etkili bir şekilde çalışmalarını sürdürdüğünü belirtti.
Afet durumlarında ilk 72 saat içinde yapılacak müdahalenin hayati olduğuna dikkat çeken Vali Usta, “Eğitimli personel sayısının artması, afetlerde daha hızlı ve etkili bir şekilde müdahale etmemizi sağlar.” açıklamasında bulundu.
Bingöl’de yaşanabilecek olası depremlere karşı uzmanların uyarılarına dikkat çeken Vali Usta, deprem hazırlıklarını sürekli gözden geçirdiklerini ve gereken çalışmaları sürdürdüklerini belirtti.
AFAD İl Müdürü Atilla Uzun ise afet risklerini azaltmanın yanı sıra afet müdahale stratejilerinin de önemli olduğunu vurgulayarak, gönüllülere sertifika ve arama kurtarma kimlikleri dağıtıldı.
More Stories
‘Öcalan kısa sürede tarihi çağrıyı yapacak’
İl il deprem sorunları
Tanju Özcan’dan Bakan Yerlikaya’ya “rapor” yanıtı: Facia ile ilgili kusurlu ve sorumlular ortaya çıkmış gibi lanse edilmesi devlet ciddiyetiyle bağdaşmıyor