Elektrik dağıtım şirketleri, sokak lambalarından da para bastı

Elektrik Faturası Batıyor: Vatandaş Yüksek Fiyatın Bedelini Ödüyor

İktidarın özelleştirme politikalarının yansımaları arasında, vatandaşın yılda 2-3 kez elektrik zamlarıyla karşılaşması en temel ihtiyaçlar arasında yer alıyor. CHP Erzincan Milletvekili Mustafa Sarıgül, vatandaşın elektrik faturası üzerindeki yükün yanı sıra Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı’nın sokak ve caddelerin aydınlatılması için elektrik dağıtım şirketlerine yaptığı ödemeleri de masaya yatırdı.

Ödemeler Artıyor: Dağıtım Şirketleri Karlı, Vatandaş Zararlı

Genel aydınlatma kapsamında 2021 yılında dağıtım şirketlerine gerçekleştirilen 3 milyar 600 milyon TL’lik ödemenin, 2024 yılının sonunda yüzde 900 artışla 32 milyar 515 milyon TL’ye ulaştığı belirtildi. Mustafa Sarıgül, SÖZCÜ’ye yapmış olduğu açıklamada, “Son 4 yılda şirketlere aktarılan para 75 milyar TL’yi aştı. Enerji Bakanlığı, sokak ve cadde aydınlatması için dağıtım şirketlerine yapılan ödemeleri sürekli olarak artırmaktadır. Dağıtım şirketleri genel aydınlatma giderlerini tam olarak tahsil ederken, Türkiye Elektrik İletim A.Ş. (TEİAŞ) iletim hatlarını kullanmaları karşılığında ödemesi gereken bedeli ödememekte ve kurumu zarara uğratmaktadır. Vatandaşın elektriği kesilirken, yandaşların cebi dolarla dolmaktadır.” şeklinde konuştu.

Related Posts

Merkez bankaları yılın ilk yarısında parasal gevşemeyi hızlandırdı

Dünya genelinde enflasyonla mücadele sürerken, yılın ilk yarısında dünyanın önemli merkez bankalarından bazıları parasal gevşemelerini hızlandırdı.

Trump’ın “Büyük Güzel Yasa Tasarısı” yasalaştı

ABD Başkanı Donald Trump, kapsamlı vergi indirimleri ve harcama kesintilerini içeren dev yasa tasarısını imzalayarak yürürlüğe soktu.

Turizmde esnek izin düzenleniyor

Meclis Plan ve Bütçe Komisyonu’nda kabul edilen torba yasa teklifi ile turizm sektörü çalışanlarına yönelik esnek haftalık izin düzenlemesi yapılıyor.

Milletvekili maaşlarına zam geldi: Çalışmama oranlarında iktidar zirvede

Haziran ayı enflasyonunun açıklanmasıyla birlikte emekli zammı netleşti. Maaş artışı yalnızca emeklilere değil, milletvekillerine de yansıdı. Yüksek maaşlı vekillerin meclis performansı ise resmi istatistiklerde sınıfta kalırken AKP’li Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın vekilleri kastederek söylediği ”Hakkımı helal etmiyorum” sözleri akla geldi.

Türkiye’nin en köklü tersanesi icradan satılıyor. Fiyatı belli oldu

Türkiye’nin gemi inşa sektörünün öncülerinden Deniz Endüstri A.Ş.’ye ait Çiçek Tersanesi, mali zorlukların ardından icra yoluyla satışa çıkıyor. 1971’de Gemi Mühendisi Celal Çiçek tarafından kurulan ve Türkiye’nin ilk çıkarma gemisini üreten …

Akaryakıt, tütün mamulleri ve içkilerin ÖTV tutarları artırıldı

Gelir İdaresi Başkanlığı (GİB) bugün açıklanan Yurt İçi Üretici Fiyat Endeksi’ne (Yİ-ÜFE) bağlı olarak akaryakıt, tütün mamulleri ve alkollü içkilerin Özel Tüketim Vergisi (ÖTV) tutarlarında güncelleme yapıldığını bildirdi.