Hamas’tan İsrail’e Sana Havalimanı ve Hudeyde tepkisi: Amerika’nın siyasi ve askeri desteğiyle yapılan bariz bir saldırı

Hamas, İsrail’in Yemen’deki Hava Saldırılarına Tepki Gösterdi

Hamas, İsrail ordusunun Yemen’deki İran destekli Husilerin kontrolündeki Uluslararası Sana Havalimanı ve Hudeyde kentine düzenlediği hava saldırılarını kınayarak, bunu “Amerika’nın siyasi ve askeri desteğiyle yapılan bariz bir saldırı” olarak nitelendirdi. Hamas’tan yapılan açıklamada, “Yemen’e yönelik Siyonist saldırıyı kınıyoruz ve bunu işgal (İsrail) hükümetinin Washington ve bazı Batı başkentlerinin siyasi ve askeri desteğiyle Filistin halkımıza ve bölge halklarına karşı izlediği terör politikasının bir uzantısı olarak görüyoruz” denildi. Açıklamada, Husilerin tutumları ve “İsrail ile Batı’nın Yemen’e yönelik saldırılarının kendilerini Filistin halkına destek ve yardım sağlama yönündeki kararlarından caydırmayacağına dair” açıklamaları takdirle karşılandı. Hamas’ın açıklamasında, “İsrail’in kibri ve Filistin halkına ve Yemen’e karşı işlediği suçların, İsrail’in ihlallerine karşı koymak ve onu bölgeye ve halkına yönelik kontrol ve boyun eğdirme illüzyonlarından caydırmak için sağlam bir Arap ve İslami dayanışma ve birlik duruşu sergilemeyi gerektirdiği” aktarıldı. İsrail ordusunun, Yemen’deki İran destekli Husilerin kontrolündeki Uluslararası Sana Havalimanı ve Hudeyde kentine düzenlediği hava saldırılarında 4 kişi hayatını kaybetmiş, 21 kişi yaralanmıştı. (AA)

Günün Öne Çıkan Haberleri

Related Posts

Husiler İsrail’in Ben Gurion Havalimanı dahil birçok noktaya saldırı düzenlediklerini duyurdu

Husilerin Askeri Sözcüsü Yahya Seri, İsrail’in başkenti Tel Aviv’de bulunan Ben Gurion Havalimanı’nı “Zülfikar” ismini verdikleri balistik füzeyle hedef aldıklarını belirtti. Seri, saldırıda hedeflerin başarıyla vurulduğunu ifade etti.

Sünnet Düğününde Traktör Konvoyu

Düzce’de çiftçiler, 5 yaşındaki Mahir’in sünnet düğünü için traktörlerle konvoy oluşturdu.

Emine Erdoğan, Çevre Şenliği’ne Katıldı

CUMHURBAŞKANI Recep Tayyip Erdoğan’ın eşi Emine Erdoğan, İstanbul’da düzenlenen ‘Çevre Şenliği’ etkinliğine katıldı.

Eski Bitlis Valisi Erol Karaömeroğlu İçin Tören Düzenlendi

Sivas’ta trafik kazasında hayatını kaybeden eski Bitlis Valisi Erol Karaömeroğlu için Cumhuriyet Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi önünde tören düzenlendi. Törenin ardından cenazesi Ankara’ya uğurlandı.

Bölgeden gelen görüntüler korkunç! Dürziler, öldürdükleri Arapları araba önünde gezdiriyor

Suriye’nin güneyindeki Süveyda kentinde Dürzi gruplarla Bedevi Arap aşiretleri arasındaki çatışmalar şiddetleniyor. Gece boyunca süren saldırıların ardından Hecri grubu kent merkezinden çekilirken, öğle saatlerinde karşı saldırıyla 4 kilometrelik ilerleme sağladı. Çatışmaların gölgesinde Dürzi militanların, öldürülen Arapların cesetlerini araç önünde teşhir ettiği görüntüler büyük infial yarattı.

Türk Böbrek Vakfı’nın Google hesabının altında böbrek pazarı!

Türk Böbrek Vakfı’na Google Maps üzerinden yapılan yorumlarda çok sayıda kişinin böbreğini satmak istediği ve sosyal medya hesapları üzerinden ‘fiyat’ istediği ortaya çıktı.