Hindistan 2035’e kadar kendi uzay istasyonuna sahip olacak

Hindistan’ın Uzay Programındaki Hedefleri Büyük

Hindistan, uzay araştırmalarındaki büyük hedeflerini duyurdu. Hindistan Bilim ve Teknoloji Bakanı Dr. Jitendra Singh, ülkenin uzay programına yönelik çarpıcı planlarını açıkladı.

Hindistan, kendi uzay istasyonunu 2035 yılına kadar kurmayı ve 2040 yılına kadar bir Hintli astronotu Ay’a göndermeyi hedefliyor. Bu iddialı projeler, Hindistan’ı uzay yarışında önemli bir oyuncu haline getirecek.

AY’A İNSANLI GÖREV

Hindistan’ın Ay’a insanlı görev planı, ülkeyi Ay keşfinde bulunan az sayıda seçkin ülke arasına sokacak.

Zirvede bulunan emekli ABD’li astronot Scott Kelly, Hindistan’ın bu hedeflere ulaşma yeteneğine olan güvenini dile getirdi.

GAGANYAAN GÖREVİ

Bakan Singh, Hindistan’ın ilk insanlı uzay uçuşu programı olan Gaganyaan görevi hakkında da bilgi verdi.

İlk Hint astronotun 2025 sonu veya 2026 başında uzaya gitmesinin planlandığını açıkladı.

Bu görev, Hindistan’ın insanları uzaya gönderme ve güvenli bir şekilde geri getirme yeteneğini kanıtlayarak ülke için tarihi bir dönüm noktası olacak.

Hindistan Uzay Araştırma Örgütü (ISRO), uzay görevlerinde kaydettiği başarılarla dikkat çekiyor. ISRO’nun geçmişi, ülkenin uzay alanındaki yeteneklerini kanıtlıyor.

2014 yılında uygun maliyetli Mangalyaan yörünge aracıyla Mars yörüngesine ulaşan ilk Asya ülkesi olan Hindistan, bu başarısıyla dünya çapında takdir kazandı.

2008’deki Chandrayaan-1 görevi Ay’da su moleküllerini keşfederken, 2019’daki Chandrayaan-2 görevi sert inişe rağmen Ay keşfinin sınırlarını zorladı.

ISRO’nun 2023’te fırlattığı Chandrayaan-3 görevi ise Ay’ın güney kutbuna yakın bir yere inen ilk ülke ve yumuşak iniş gerçekleştiren dördüncü ülke olarak tarihe geçti.

Related Posts

Güneş ışığından elektriğe öncü proje! Otoyollar elektrik üretiyor

Normandiya bölgesindeki Tourouvre-au-Perche kasabasında hayata geçirilen dünyanın ilk güneş enerjili otoyolu, 2880 adet güneş paneliyle donatılmış 1 kilometrelik bir yol olarak dikkat çekti. Bu yenilikçi proje, hem çevre dostu enerji üretimini …

Klima kullanmadan arabayı serinletmenin yolunu açıkladı: Sosyal medyada izlenme rekoru kırdı

Yaz aylarında otomobilin içi adeta bir fırına dönüşüyor. Aracına binmek isteyenler yoğun sıcakla karşılaştığında ilk işi klimayı açmak oluyor. Ancak sosyal medyada hızla yayılan ve izlenme rekoru kıran bir video, klimasız serinlemenin pratik bir yolunu gösterdi.

Dijitalleşen dünyada kişisel verilerinizi korumanın 8 yolu

1. Paylaştığınız Bilgileri Unutmayın Oxford Üniversitesi Bilgi Güvenliği sayfasından edinilen bilgiye göre, internetteki günlük aktivitelerimiz farkında olmadan birçok kişisel bilgiyi paylaşmamıza neden oluyor. Doğum tarihinizden ev adresinize …

106 yıllık otomotiv devi logosunu değişti

Ünlü otomobil markası Bentley beşinci kez logo değişikliğine gitti.

Gündemi sarsan dizi ve oyun gerçek çıktı! Last of Us virüsü kanıtlandı

Ekranlarda izlediğimiz korkutucu senaryolar, sandığımızdan çok daha eski bir gerçeğe dayanıyor olabilir. Bilim insanları, günümüzde popüler kültürde sıkça yer bulan “zombi mantarları”nın, aslında 99 milyon yıl öncesine kadar uzanan bir geçmişi olduğunu ortaya çıkardı.

Robotlar için internetsiz yapay zeka sistemi tanıtıldı

Google, robotlarda kullanılabilen yapay zeka sistemi Gemini Robotics’in internet bağlantısına ihtiyaç duymadan çalışabilen versiyonu Gemini Robotics On-Device’ı tanıttı.