İstanbul için ‘kar fırtınası’ alarmı! Prof. Dr. Orhan Şen uyardı: ‘Bu 4 günü evde geçirelim’

İstanbul’da beklenen kar yağışı etkisini göstermeye başladı.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü ve İstanbul Büyükşehir Belediyesi Afet Koordinasyon Merkezi (AKOM) tarafından yapılan uyarılar doğrultusunda, Avrupa Yakası’nda bazı ilçelerde ve yüksek kesimlerde kar yağışı başladı.

Sultangazi, Eyüpsultan ve Küçükçekmece’de aralıklı olarak kar yağışı görülürken, Arnavutköy ve Başakşehir’de yağışın daha yoğun olduğu bildirildi.

KAR YAĞIŞI AKŞAM SAATLERİNDE KENT GENELİNE YAYILACAK

Meteoroloji Danışmanı Prof. Dr. Orhan Şen, Trakya üzerinden giriş yapan kar yağışının akşam saatlerinde tüm İstanbul’da etkisini göstereceğini belirtti. Şen, “Şu an sıcaklık 4-5 derece civarında, ancak gece saatlerinde 1 dereceye kadar düşmesi bekleniyor. Bu nedenle yollarda buzlanma riski yüksek, sürücüler dikkatli olmalı” uyarısında bulundu.

Şen ayrıca fırtınanın etkisiyle Karadeniz kaynaklı yağışın artabileceğini ifade ederek, “Rüzgarın saatte 60-70 kilometreye kadar çıkması bekleniyor. Bu durum, kar yağışını artırabilir” dedi.

KAR KALINLIĞI 10-15 CM’Yİ BULABİLİR

Bazı haberlerde dile getirilen 40 cm kar kalınlığı tahminlerinin abartılı olduğunu vurgulayan Şen, İstanbul genelinde kar kalınlığının 10-15 cm civarında olabileceğini ancak bunun daha çok kuzey ilçelerinde etkili olacağını söyledi.

YETKİLİLERE VE VATANDAŞLARA ÇAĞRI: ÖNLEMLER ARTIRILMALI

Kar yağışının 4 gün boyunca devam etmesi beklendiğini belirten Şen, belediye ekiplerinin buzlanmaya karşı acil önlemler alması gerektiğini söyledi. “Tuzlama çalışmaları güneş batmadan önce yapılmalı. Uzaktan eğitime geçilmesi değerlendirilmeli. Zorunlu olmadıkça bu 4 günü evde geçirmeye çalışalım” diyerek vatandaşları tedbirli olmaya çağırdı.

Yetkililer, özellikle trafikte yaşanabilecek olası aksamalara karşı toplu taşıma kullanımını önerirken, İstanbul genelinde hava durumuyla ilgili gelişmelerin Meteoroloji Genel Müdürlüğü ve AKOM’un resmi duyurularından takip edilmesi gerektiğini vurguladı.

Related Posts

FETÖ operasyonunda kritik ayrıntılar: ByLock yerine ‘Jitsi’ ve ‘Signal’

Gaziantep merkezli 47 ilde FETÖ’nün güncel yapılanmasına yönelik operasyonlarda gözaltı sayısı 222’ ye yükseldi. Şüphelilerin ‘Jitsi’ ve ‘Signal’ isimli uygulamalar üzerinden haberleştiği, örgüte kazandırdıkları öğrencileri ise toplantı yapmak amacıyla yurt dışına gezi bahanesi ile götürdükleri belirlendi.

Hamas: İsrail kutsal mekanlara karşı açık saldırganlığını sürdürmek için Arap ve İslam halklarının suskunluğundan faydalandı

Hamas, İsrailli fanatik Yahudilerin ve Tel Aviv hükümetindeki aşırı sağcı yetkililerin, işgal altındaki Doğu Kudüs’te yer alan Mescid-i Aksa’ya yönelik artan baskınlarına karşı, Müslümanların bu kutsal mabedi korumak ve kurtarmak için hareket geçmekle sorumlu olduğunu vurguladı.

Bayram öncesi korkutan haber: Köye giriş-çıkışlar kapatıldı

6 Haziran’da başlayacak Kurban Bayramı öncesinde, Türkiye’den peş peşe karantina haberleri gelmeye devam ediyor. Balıkesir’de 15 bölgenin karantinaya alınmasının ardından Çorum’un Sungurlu ilçesinde şap hastalığı nedeniyle bir köye girişler ve çıkışlar kapatıldı.

6.2’nin ardından İstanbul’daki deprem polemiğine İTÜ de karıştı!

İstanbul’daki 6,2’lik depremin ardından İstanbul Teknik Üniversitesi akademisyenlerince hazırlanan ön raporda, enerjinin sadece yüzde 12’sinin boşaldığı kaydedilirken; Marmara için sıkça anılan 7,8 büyüklüğündeki deprem senaryosunun korku yaratmak amacıyla değil, gerçek mühendislik hesabıyla ortaya konulduğu belirtildi.

Milli Eğitim Bakanlığı, eğitim sistemini ‘yine’ değiştiriyor! Lise için masada 3 model: Zorunluluk kalkacak mı?

Yandaş Sabah gazetesinin aktardığına göre Milli Eğitim Bakanlığı, uzun süredir konuşulan 4 yıllık zorunlu lise eğitimi ile ilgili düzenleme yapılmasını gündemine aldı. Buna göre ders yoğunluğunun daha az olacağı esnek bir lise eğitimi üzerinde çalışıldığı, Bakanlığın önünde 3 model olduğu öğrenildi. 3+1 modeli, 2+2 modeli ve yaş modeli. İşte ayrıntılar…

Plakalarda yeni dönem başlıyor: Değiştirmeyen sürücüler trafiğe çıkamayacak

Araç muayene işlemleri sırasında plaka üzerindeki harf ve rakamların okunmasını engelleyecek vidalara ilişkin sürpriz bir değişikliğe gidildi. Geçmişte yalnızca harf ve rakamlar arasında bulunan vidaların ‘ağır kusurlu’ sayıldığı muayene işlemlerinde artık, plaka üzerindeki vidaların tamamı muayeneden kalmak için yeterli sayılacak. Plakasında vida bulunan araçların muayeneden geçmesine ve trafiğe çıkmasına izin verilmeyecek.