Konya’da sosyetik ayin

Konya’da Hiçhane’de gerçekleştirilen Şeb-i Arus gecesinde sahnede olan “Ayna Ayna” adlı müzik grubunun tef ve saz eşliğinde sunduğu performans, sosyal medya platformlarında geniş yankı uyandırdı.

MEVLANA’NIN ŞEB-İ ARUS GECESİ

Şeb-i Arus terimi, Mevlana’nın ölüm yıl dönümü için kullanılan özel bir ifadedir. Anlamı “düğün gecesi” veya “gelin gecesi” olan Şeb-i Arus, Mevlana’nın vefatını bir ayrılık değil, sevgiliye (Allah’a) kavuşma günü olarak gördüğü anlamı taşır.

Konya’da özellikle her yıl 17 Aralık’ta düzenlenen etkinliklerle kutlanan Şeb-i Arus, Mevlana’nın sonsuzluğa yürüdüğü günü anmak ve manevi bir coşkuyla hatırlamak için düzenlenir. Sema törenleri, ilahiler, şiirler ve konuşmalar gibi çeşitli etkinliklerle renklenen gecede, sanatseverler ruhlarını dinlendirme fırsatı bulurlar.

Kaynak: Odatv.com

Related Posts

CHP’li Murat Emir’den Erdoğan’a sert tepki: ‘Senin saltanatını bizlere güvenen halkın iradesi yıkacak!’

CHP Grup Başkanvekili Murat Emir, AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a hitaben, “Senin saltanatını, köklerini Kuvayımilliye’den alan bizlerin, Cumhuriyet Halk Partisi’nin kararlılığı ve bizlere güvenen bu halkın iradesi yıkacak” ifadelerini kullandı.

Bayram sabahı kendisini yakmaya çalıştı!

Pendik’te eski çalıştığı iş yerinden parasını alamadığını öne süren N.A., üzerine benzin dökerek kendini yakmak istedi. Olay yerine gelen polis ekiplerinin yaklaşık 1 saat süren ikna çabası sonrası eylemden vazgeçen kadın, tedbir amaçlı hastaneye kaldırıldı.

Zeki Üçok: Düzenlemenin iptali için dava açacağım

Emekli Askeri Hakim Ahmet Zeki Üçok, bazı emekli askerlerin askeri sosyal tesislere ve orduevlerine girişini yasaklayan düzenlemenin iptali için dava açacağını bildirdi.

12 bin askerle savaş provası! Türkiye yine dışarıda bırakıldı

Balkanlar’da düzenlediği ‘Immediate Response 25’ tatbikatına 8 ülke katıldı. Uzmanlara göre senaryo ve askeri manevralar Türkiye’ye karşı kurgulanmış olabilir.

Yoldan yolcu alma dönemi kapanıyor!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi, kentteki taksi sorununa çözüm üretmek amacıyla yeni bir uygulamayı devreye alıyor. Bundan böyle yoldan yolcu alma devri kapanıyor. İBB, dijital taksi hamlesini hayata geçiriyor.

TBMM Genel Kurulu’nda Meclis Başkanı seçimi: İkinci tur oylaması başladı

TBMM Genel Kurulu’nda Meclis Başkanı seçimi: İkinci tur oylaması başladı