Maçta yaralandı, halı sahanın sahibinden 1 milyon alacak!

Yargıtay 3. Hukuk Dairesi bir dosyada önemli bir karara hükmetti.

Yargıtay, halı sahada futbol oynarken ağır şekilde yaralanan bir kişinin açtığı tazminat davasında işletmenin tam kusurlu olduğuna hükmetti ve yerel mahkemenin verdiği tazminat kararını onayladı.

KAFASINDA ÇATLAK OLUŞTU

Yargıtay’a kadar intikal eden olay İstanbul’da bir halı sahada yaşandı. Arkadaşlarıyla maç yapan bir kişi, oyun sırasında dengesini kaybederek saha tellerinin hemen yanındaki beton duvara kafasını çarptı. Kaza sonucu kafatasında çatlak oluşurken, beyin ameliyatı geçirdi. 2 ay boyunca yoğun bakımda tedavi gördü. Yoğun bakımdan çıktığında ise yüzünde kalıcı bir yara iz ve mesleki yaşamını etkileyen sağlık sorunları kaldı.

TÜM GÜVENLİK ÖNLEMLERİ ALINDI SAVUNMASI

Yaşananların ardından mağdur, halı saha işletmesine karşı maddi ve manevi tazminat davası açtı. Dava dilekçesinde, sahada yeterli güvenlik tedbirlerinin alınmadığını belirtti. Yaralı, yüzde 16 oranında meslekte kazanma gücü kaybı yaşadığı gerekçesiyle yüksek miktarda tazminat talebinde bulundu.

Halı saha işletmesi ise savunmasında, olaydan aylar önce sahayı yenilediklerini, tüm yasal güvenlik şartlarını yerine getirdiklerini, olay sonrası 112 acil servisin hızla arandığını ve ehil olmayan kişilerin müdahalesine izin verilmediğini belirterek kusurlarının olmadığını iddia etti.

BİLİRKİŞİ RAPORU: İŞLETME KUSURLU

Bilirkişi raporunda, işletmenin güvenlik eksikliği nedeniyle kazada tam kusurlu olduğu tespit yer aldı. Yerel mahkeme, yaralanan kişinin maddi ve manevi zararlarının karşılanması gerektiğine hükmederek, 1 milyon 61 bin 830 TL maddi ve 15 bin TL manevi tazminat ödenmesine karar verdi.

YARGITAY KARARI ONADI

İşletme karara itiraz ederek, dosyayı Yargıtay 3. Hukuk Dairesi’ne taşıdı. Daire, yerel mahkemenin kararının hukuki dayanağının bulunduğunu ve bilirkişi raporuyla desteklendiğini belirterek kararı onadı.

Related Posts

Ergene’de Gıda Denetimi: 210 Bin TL Ceza

Ergene’de gıda deposunda yapılan denetimlerde hijyen ihlalleri tespit edildi, 210 bin TL ceza kesildi.

Trump, Zengezur Koridoru’nu Görüşecek

ABD Başkanı Trump, Aliyev ve Paşinyan ile Zengezur Koridoru hakkında görüşmelere başlıyor.

5G İhalesi 2026’da

5G ihalesinin kısa sürede yapılacağı ve 2026’da herkesin 5G’ye ulaşacağı açıklandı.

Trendyol’un Dijital Usta Projesi Gelişiyor

Trendyol, KOBİ’lere dijital dönüşümde destek vermek için Dijital Usta projesini hayata geçiriyor.

Edirne’de Kadınlardan Çikolata Kooperatifi

Edirne’de kadın girişimciler çikolata üretimiyle kooperatif oluşturarak büyük üretim yapmaya başladı.

Edirne’de Ayçiçeği Üretimi Krizde

Kuraklık ve yüksek sıcaklık, Edirne’deki ayçiçeği verimini tehlikeye attı; üreticiler zor durumda.