Meteoroloji’den yine uyarılarla dolu bir Pazar!

Meteorolojiden Yine Uyarılarla Dolu Bir Pazar

Ankara (İGFA) – Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son değerlendirmelere göre, Türkiye genelinde havanın parçalı ve çok bulutlu olması bekleniyor. Marmara’nın güney ve doğusu, Ege bölgesi (Manisa ve İzmir hariç), Akdeniz, İç Anadolu’nun güney ve batısı ile Tekirdağ, Kırklareli, Kayseri, Kırşehir, Nevşehir, Bolu, Düzce, Trabzon’un doğusu, Rize çevresi, Artvin’in kıyı ilçeleri, Gaziantep, Kilis, Adıyaman çevresi ve Şanlıurfa’nın batı kesimlerinde yağışlı bir hava öngörülüyor.

Bu yağışların genel olarak yağmur ve sağanak şeklinde görülmesi beklenirken, iç ve yüksek kesimlerde karla karışık yağmur ve kar şeklinde olabileceği öngörülüyor. Muğla’nın doğusu, Antalya ve Mersin çevresi ile Adana’nın batısında ise yerel olarak kuvvetli yağışlar bekleniyor.

Rüzgarın ise Marmara ve Kıyı Ege bölgesinde kuzeyli yönlerden kuvvetli şekilde (40-60 km/saat) esmesi beklenirken, Türkiye’nin iç ve doğu kesimlerinde buzlanma, don, pus ve sis oluşabileceği uyarısında bulunulmaktadır.

Meteoroloji ekipleri, Doğu Karadeniz’in iç kesimlerindeki yüksek bölgeler ile Doğu Anadolu’nun yüksek ve dik yamaçlarında çığ tehlikesine karşı vatandaşların dikkatli ve tedbirli olmalarını tavsiye etmektedir.


Related Posts

Irak’ın kuzeyinden acı haber: Mağarada metan gazı nedeniyle 5 askerimiz şehit oldu

Irak’ın kuzeyinde bir mağarada yapılan aramalar sırasında 19 askerin metan gazından zehirlendiği, 5 askerin şehit olduğu bildirildi.

Bekir Bozdağ: Vakti gelince TBMM, seçimi yenileme kararı alıp, sandığı milletin huzuruna getirecektir

Bekir Bozdağ: Vakti gelince TBMM, seçimi yenileme kararı alıp, sandığı milletin huzuruna getirecektir

Silahlı saldırıdan şans eseri yara almadan kurtuldu

Aydın’da bir kişi sokak ortasında uğradığı silahlı saldırıdan yara almadan kurtuldu.

İsrail’in Gazze Şeridi’ne saldırılarında 26 Filistinli hayatını kaybetti

İsrail’in Gazze Şeridi’nin çeşitli bölgelerine sabah saatlerinden itibaren düzenlediği saldırılarda 26 Filistinli yaşamını yitirdi.

Amasya’da mahşeri kalabalık: CHP Lideri Özgür Özel konuşuyor

CHP tarafından düzenlenen ”Millet İradesine Sahip Çıkıyor” mitingine Amasya, ev sahipliği yapıyor. CHP Genel Başkanı Özgür Özel, kalabalığa sesleniyor.

ABD Başkanı Trump, “vergi indirimi” tasarısını imzaladı: Muazzam bir ekonomik büyümeyi tetikleyecek

ABD Başkanı Donald Trump, kapsamlı vergi indirimleri ve harcama kesintileri içeren tasarıyı imzalayarak yasalaştırdı. Trump “Bu yasa tasarısı muazzam bir ekonomik büyümeyi tetikleyecek ve ülkeyi ayakta tutan çalışkan vatandaşları ayağa kaldıracak” diye konuştu.