SDG ile çatışmada bir HTŞ askeri öldü: İki taraf da birbirini suçladı

Suriye devlet haber ajansı SANA, SDG ile Şam’daki geçici yönetime bağlı HTŞ güçleri arasında çatışma yaşandığını bildirdi. Çatışmada 1 geçici yönetim askerinin öldüğü aktarıldı.

HALEP CİVARINDA ÇATIŞMA YAŞANDI

HTŞ yönetiminin Savunma Bakanlığı tarafından ajansa verilen bilgilendirmeye göre, Halep’in doğusundaki Tal Ma’az bölgesinde SDG’ye bağlı iki grup HTŞ güçleriyle çatıştı.

Şam yönetimi kaynaklarının sızma girişimi olarak nitelendirdiği girişimin başarısız olduğu öne sürüldü, SDG askerlerinin Tal Ma’az bölgesine geri çekildiği aktarıldı. Ölü veya yaralı SDG’li olup olmadığına dair bilgi verilmedi.

ŞAM YÖNETİMİ: SDG MUTAKABATLARI BOZUYOR

Şam’daki yönetimin bakanlığı, SDG’nin mutabakata varılan anlaşmaları göz ardı ettiğini söylerken, örgütün Halep’teki bazı yolları neredeyse günlük olarak kestiği iddia edildi.

SDG’ye geçici Şam yönetimi ile yapılan anlaşmalara uyması ve Halep şehri civarındaki birliklerini geri çekmesi gerektiğini söyledi. Eylemlerin devam etmesi halinde yeni sonuçlara yol açacağı kaydedildi.

SDG DE ŞAM YÖNETİMİNİ SUÇLADI

SDG tarafından yapılan açıklamada ise Şam’a bağlı silahlı kuvvetlerin, bazı bölgelerdeki şüpheli hareketler nedeniyle birkaç gündür güçlerini harekete geçirmeye çalıştığı, ancak SDG’ye bağlı güçlerin “sabırla” beklediği ve durumu gözlemlediği aktarıldı.

Yapılan açıklamada şu ifadeler kullanıldı:

“Güçlerimizi hedef almaya devam ederlerse, meşru müdafaa temelinde yanıt vermek zorunda kalacağız.”

Bölge üzerinde gözetleme amaçlı dronların uçtuğuna işaret edilen açıklamada, bu araçlardan birinin düştüğü ve patladığı aktarıldı.

Açıklamada iddia edilene göre bu hamleler, Şeyh Maksud ve Eşrefiye konseyleri ile Şam hükümeti arasında 1 Nisan’da varılan ateşkes anlaşmasını ihlal ediyor.

Suriye Hükümetine, anlaşma ve mutabakatları baltalamamak için silahlı gruplarının ihlallerini önleme çağrısında bulunan SDG, Şam’dan, Halep ve diğer bölgelerde toplumsal barışı korumasını talep etti.

Related Posts

Midtjylland – Fredrikstad maçı ne zaman, saat kaçta ve hangi kanalda? (Avrupa Ligi)

UEFA Avrupa Ligi’nde heyecan bugün oynanacak 3. ön eleme turu mücadeleleriyle devam edecek. Kritik mücadelede Midtjylland, Fredrikstad’ı konuk edecek. Karşılaşmanın ekranlara geleceği kanal ve başlangıç saati merak ediliyor. Peki Midtjylland – Fredrikstad maçı ne zaman, saat kaçta, hangi kanalda?

Sındırgı’da 4 büyüklüğünde deprem

Balıkesir Sındırgı’da saat 22.28’de 4 büyüklüğünde deprem meydana geldi.

Yeni Şafak “başarı” dedi ama… Milli Güvenlik meselesi… Bu bir Saklı Seçilmişler haberidir

Yeni Şafak, Anadolu’nun ata tohumu “Türkiye Kırmızısı”nın Amerika’ya gidip tarımda devrim yarattığını yazdı. Oysa Soner Yalçın, yıllar önce yayımlanan kitabında bunun yerli tohumların yok edilmesinin ve küresel tarım şirketlerine bağımlılığın başlangıcı olduğunu belgeleriyle anlattı.

Odatv ne dediyse o… Çerçioğlu AKP’ye geçiyor

CHP’li Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu’nun AKP’ye geçeceği iddiası, üç gündür Odatv’nin aramalarına yanıt vermemesiyle güçlendi. Odatv’nin kulislerden edindiği bilgilerine göre Çerçioğlu yarın, AKP TBMM Grup Toplantısı’nda Erdoğan’ın takacağı rozetle partiye katılacak.

Bursa’da kreşte facia: Epilepsi nöbeti geçiren çocuk havuza düştü

Bursa’da epilepsi nöbeti geçiren 4 yaşındaki çocuk, eğitim gördüğü özel kreşin bahçesindeki havuza düşerek boğulma tehlikesi atlattı.

Alüminyum hırsızları  yakalandı

Sivas’ın Suşehri ilçesinde iki tırın brandaları kesilerek 15 alüminyum çıta çalındı. Polis, şüphelileri aynı gün çalıntı malzemelerle yakalarken, gözaltına alınan 3 kişiden biri tutuklandı.