Seda Selek kim, kaç yaşında, nereli? Seda Selek neden gözaltına alındı?

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun basın toplantısında bilirkişinin adını açıklamasının ardından telefon görüşmesinin yayımlanması nedeniyle yaşanan soruşturmada gözaltına alınan gazeteci Seda Selek’in durumu merak konusu oldu. Fakat kimdir Seda Selek, kaç yaşındadır ve nerede doğmuştur? Ayrıca Seda Selek’in neden gözaltına alındığı da merak edilen konular arasında yer alıyor.

Seda Selek Kimdir?

Seda Selek, İstanbul’da 1980 yılında doğmuştur. Marmara Üniversitesi Turizm ve Otelcilik Bölümü’nden mezun olan Selek, kariyerine çeşitli kanallarda sunuculuk yaparak başlamış ve daha sonra Halk TV’de ana haber sunuculuğu görevini üstlenmiştir. 2008 yılında spiker Tunç Arslanalp ile evlenmiştir.

Seda Selek Neden Gözaltına Alındı?

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun bir basın toplantısında ismini açıkladığı bilirkişi ile yapılan telefon görüşmesinin yayımlanması sonrasında, Cumhuriyet yazarı Barış Pehlivan, Halk TV’nin sahibi Cafer Mahiroğlu ve gazeteci Seda Selek gözaltına alınmıştır.

Olay, “Halk TV yayınında bilirkişi ile yapılan telefon görüşmesinin izinsiz olarak kayda alınıp yayınlandığı, bilirkişinin isminin açıklanarak yargılamanın seyrini etkilemeye yönelik açıklamaların yapıldığı” gerekçesiyle, Türk Ceza Kanunu’nun, “Kişiler Arasındaki Konuşmaların Dinlenmesi ve Kayda Alınması ve Bilirkişiyi Etkilemeye Teşebbüs” suçundan soruşturma başlatılmıştır.

Related Posts

WSJ: ABD, Ukrayna’ya ek Patriot hava savunma sistemi göndermeyi değerlendiriyor

WSJ: ABD, Ukrayna’ya ek Patriot hava savunma sistemi göndermeyi değerlendiriyor

Fidan’dan Pakistan’a kritik ziyaret: Savunma, enerji ve stratejik işbirliğinde yeni dönem

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, 9 Temmuz’da Pakistan’a resmi ziyarette bulunacak. Ziyaretin gündeminde stratejik işbirliği, savunma sanayi, enerji ortaklıkları ve bölgesel güvenlik yer alıyor.

Hatay’da makilik yangını kısa sürede söndürüldü

Hatay’ın Samandağ ilçesinde makilin alanda çıkan yangın, ekiplerin müdahalesiyle söndürüldü.

Pentagon bütçesinde terör örgütü PKK/YPG satırı! 130 milyon dolar istendi

ABD Savunma Bakanlığı (Pentagon), 2026 mali yılı bütçesi kapsamında, Suriye’de SDG ismiyle faaliyet gösteren terör örgütü PKK/YPG ve Suriye Özgür Ordusu (SÖO) için toplam 130 milyon dolarlık bir bütçe talebinde bulundu. Pentagon belgesine göre bu …

Irak’ın kuzeyinden acı haber: Mağarada metan gazı nedeniyle 5 askerimiz şehit oldu

Irak’ın kuzeyinde bir mağarada yapılan aramalar sırasında 19 askerin metan gazından zehirlendiği, 5 askerin şehit olduğu bildirildi.

Bekir Bozdağ: Vakti gelince TBMM, seçimi yenileme kararı alıp, sandığı milletin huzuruna getirecektir

Bekir Bozdağ: Vakti gelince TBMM, seçimi yenileme kararı alıp, sandığı milletin huzuruna getirecektir