Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Gençlik Kolları Başkanı ve Parti Meclis Üyesi Cem Aydın, İstanbul Cumhuriyet Başsavcısı Akın Gürlek hakkında yapılan bir paylaşım nedeniyle “Kamu görevlisine hakaret” ve “Terörle mücadelede görev almış kişileri hedef göstermek” suçlamalarıyla 2 yıl 2 aydan 5 yıl 4 aya kadar hapis cezası ve siyasi yasak talebiyle iddianame hazırlandı. Mahkeme incelemesi tamamlandı.
30 NİSAN’DA HAKİM KARŞISINDA
İddianame, İstanbul 14. Ağır Ceza Mahkemesi’ne gönderildi ve mahkemece kabul edildi. Cem Aydın, 30 Nisan’da mahkeme karşısına çıkacak.
NE OLMUŞTU?
Cem Aydın, İstanbul Cumhuriyet Başsavcısı Akın Gürlek’a yönelik paylaşımlarının ardından gözaltına alındı. Adli kontrol talebiyle hakimliğe çıkarılan Aydın, yurtdışı çıkış yasağıyla serbest bırakıldı.
Cem Aydın, İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun Beylikdüzü’nde doğup büyüdü. 1996 doğumlu Aydın, İstanbul Arel Üniversitesi Uluslararası İlişkiler Bölümü’nden mezun oldu.
Siyasi kariyerine CHP’nin lise örgütlenmesinde görev alarak başlayan Aydın, daha sonra CHP Beylikdüzü Gençlik Kolları Başkanlığı da dahil olmak üzere çeşitli görevlerde bulundu. Boğaziçi Avrupa Siyaset Okulu’nun 2019 mezunlarından olan Aydın, Atatürkçü Düşünce Derneği, Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği, Elele Yaşam Derneği ve Evimiz Beylikdüzü Derneği üyesidir.
More Stories
Tüm evlerin denizi gördüğü mahalle! Eşsiz mimarisiyle dikkat çekiyor
Kayseri’de sır olay: 33 yaşındaki erkek boş arazide ölü bulundu
Samsun’da Sosyal Medyada Silah Paylaşımı Yakalattı