Yeni doğan bebeğin içinden 2 fetüs çıktı: Doktorlar şaşkına döndü

Nadir görülen vakalardan biri Hindistan’da meydana geldi. Hamile olan 32 yaşındaki bir kadının, bebeğinin midesinde büyümesi duran 2 cenine rastlandı. Dünya genelinde 200 kişide kaydedilen bu durum Fetus in fetu olarak adlandırılıyor. 

BEBEĞİN KARNINDA 2 FETÜS BULUNDU

25 haftalık hamileliği sonrası rutin tarama için yerel bir hastaneyi ziyaret eden kadının doğmamış bebeğin karnında doktorlar, ‘kemik içeren ek bir yapı’ keşfedildi. Yapılan tetikler sonucunda fetüsün karnında 2 tane daha şekil bozukluğu olduğu ortaya çıktı. 

Oğlunu dünyaya getiren kadının da bebeğinin de sağlık durumunun iyi olduğu belirtildi. Bebeğin karnındaki iki fetüsün ise hayatta kalmayacak kadar az geliştiği ifade edildi. 

SIRA DIŞI BİR OLAY

Taramayı gerçekleştiren Dr. Prasad Agarwal yaşanılan durumla ilgili, “Bu bebekte çok sıra dışı bir şey fark edecek kadar şanslı ve dikkatliydim. Birkaç kemiği ve karnında fetüs benzeri bir yapı bulunan, son derece normal büyüyen bir fetüs.” dedi.

Yaşanılanın normal olmadığını aktaran doktor, “Bu, dünyadaki en nadir vakalardan biri olan ‘fetüs içinde fetüs’.” diye konuştu. 

NEYİN SEBEP OLDUĞU BİLİNMİYOR

Bu duruma tam olarak neyin sebep olduğunu  bilmediklerini belirten Dr. Prasad Agarwal, genellikle özdeş ikizler olarak rahim içinde gelişim sırasında meydana geldiğini öne sürülüyor.

İkizlerin, bir spermin bir yumurtayı döllemesi ve daha sonra bu yumurtanın iki ayrı embriyoya bölünmesiyle meydana gelir. Doktorlar, fetüs içinde fetüs durumunda yumurtanın tam olarak ayrılmadığını ifade ediyor. Daha sonra ikizlerden biri diğerinin içinde sıkışıp kalıyor ve tırnak, saç ve uzuv gibi özellikler geliştirmeye devam edebiliyor.

YUMURTA 3’E BÖLÜNÜYOR

Bu durumda kadının yumurtası muhtemelen üçe bölünmeye çalışmış ve tam olarak ayrılmamış, bunun sonucunda bir canlı fetüs ve iki fetüs oluşmuştur. Yaşanılan bu örnekte ise fetüsteki her iki fetüsün de elleri ve ayakları gelişmiş. Fakat fetüslerin parazitik olarak kabul edildiğini ve hayatta kalmak için hayati organlara sahip değillerdir. Bu fetüsler bazen bebeğin ağzında, skrotumunda, kuyruk sokumunda veya beyninde de  bulunabiliyor.

Related Posts

FETÖ operasyonunda kritik ayrıntılar: ByLock yerine ‘Jitsi’ ve ‘Signal’

Gaziantep merkezli 47 ilde FETÖ’nün güncel yapılanmasına yönelik operasyonlarda gözaltı sayısı 222’ ye yükseldi. Şüphelilerin ‘Jitsi’ ve ‘Signal’ isimli uygulamalar üzerinden haberleştiği, örgüte kazandırdıkları öğrencileri ise toplantı yapmak amacıyla yurt dışına gezi bahanesi ile götürdükleri belirlendi.

Hamas: İsrail kutsal mekanlara karşı açık saldırganlığını sürdürmek için Arap ve İslam halklarının suskunluğundan faydalandı

Hamas, İsrailli fanatik Yahudilerin ve Tel Aviv hükümetindeki aşırı sağcı yetkililerin, işgal altındaki Doğu Kudüs’te yer alan Mescid-i Aksa’ya yönelik artan baskınlarına karşı, Müslümanların bu kutsal mabedi korumak ve kurtarmak için hareket geçmekle sorumlu olduğunu vurguladı.

Bayram öncesi korkutan haber: Köye giriş-çıkışlar kapatıldı

6 Haziran’da başlayacak Kurban Bayramı öncesinde, Türkiye’den peş peşe karantina haberleri gelmeye devam ediyor. Balıkesir’de 15 bölgenin karantinaya alınmasının ardından Çorum’un Sungurlu ilçesinde şap hastalığı nedeniyle bir köye girişler ve çıkışlar kapatıldı.

6.2’nin ardından İstanbul’daki deprem polemiğine İTÜ de karıştı!

İstanbul’daki 6,2’lik depremin ardından İstanbul Teknik Üniversitesi akademisyenlerince hazırlanan ön raporda, enerjinin sadece yüzde 12’sinin boşaldığı kaydedilirken; Marmara için sıkça anılan 7,8 büyüklüğündeki deprem senaryosunun korku yaratmak amacıyla değil, gerçek mühendislik hesabıyla ortaya konulduğu belirtildi.

Milli Eğitim Bakanlığı, eğitim sistemini ‘yine’ değiştiriyor! Lise için masada 3 model: Zorunluluk kalkacak mı?

Yandaş Sabah gazetesinin aktardığına göre Milli Eğitim Bakanlığı, uzun süredir konuşulan 4 yıllık zorunlu lise eğitimi ile ilgili düzenleme yapılmasını gündemine aldı. Buna göre ders yoğunluğunun daha az olacağı esnek bir lise eğitimi üzerinde çalışıldığı, Bakanlığın önünde 3 model olduğu öğrenildi. 3+1 modeli, 2+2 modeli ve yaş modeli. İşte ayrıntılar…

Plakalarda yeni dönem başlıyor: Değiştirmeyen sürücüler trafiğe çıkamayacak

Araç muayene işlemleri sırasında plaka üzerindeki harf ve rakamların okunmasını engelleyecek vidalara ilişkin sürpriz bir değişikliğe gidildi. Geçmişte yalnızca harf ve rakamlar arasında bulunan vidaların ‘ağır kusurlu’ sayıldığı muayene işlemlerinde artık, plaka üzerindeki vidaların tamamı muayeneden kalmak için yeterli sayılacak. Plakasında vida bulunan araçların muayeneden geçmesine ve trafiğe çıkmasına izin verilmeyecek.